Iznenadite voljenu osobu za Dan zaljubljenih i napravite nešto slatko. Na portalu StvarUkusa je u toku konkurs za najlepše poslastice, a naša čitateljka Korčok Miroslava je podelila recept za kolač koji svi obožavaju. Napravite medene kocke sa Menaž čokoladom i džemom po izboru.
Sastojci:
- Za testo:
- 1,5 čaša brašna
- 1,5 čaša mleka
- 1 čaša šećera
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica cimeta
- 1 kašičica kakao praha
- 1 kašika začina za medenjake
- 5 kašika džema
- Za fil:
- 5 kašika džema
- 50 g Menaž čokolade
- Za glazuru:
- 100 g Menaž čokolade
- 50 g mlečne čokolade
- 50 g putera
Recept za medeno srce:
Napravite testo
U posudi pomešajte prosejano brašno i prašak za pecivo, pa dodajte šećer, cimet, kakao, kao i začine za medenjake. Sipajte mleko i dodajte džem, pa sve lepo sjedinite. Podelite smesu na 2 jednaka dela.
Ispecite kolač
Sipajte prvu polovinu smese u pleh obložen pek papirom i poravnajte. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15-20 minuta. Izvadite kolač iz rerne, premažite džemom i pospite rendanom čokoladom, pa sipajte drugu polovinu fila. Vratite u rernu i pecite još 15-20 minuta.
Umočite medeno srce u glazuru
Kada se kolač ohladi, modlama u obliku srca isecite kolače. Uvaljajte ih u čokoladu koju ste istopili sa puterom. Poređajte na tacnu, pa stavite u frižider da se stegne.
Pročitajte i ovo: Posno medeno srce sa višnjama
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom