Iznenadite voljenu osobu za Dan zaljubljenih i napravite nešto slatko. Na portalu StvarUkusa je u toku konkurs za najlepše poslastice, a naša čitateljka Korčok Miroslava je podelila recept za kolač koji svi obožavaju. Napravite medene kocke sa Menaž čokoladom i džemom po izboru.

Sastojci:

  • Za testo:
  • 1,5 čaša brašna
  • 1,5 čaša mleka
  • 1 čaša šećera
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica cimeta
  • 1 kašičica kakao praha
  • 1 kašika začina za medenjake
  • 5 kašika džema 
  • Za fil: 
  • 5 kašika džema
  • 50 g Menaž čokolade 
  • Za glazuru: 
  • 100 g Menaž čokolade 
  • 50 g mlečne čokolade
  • 50 g putera

Recept za medeno srce:

15:00
Korak 1

Napravite testo

U posudi pomešajte prosejano brašno i prašak za pecivo, pa dodajte šećer, cimet, kakao, kao i začine za medenjake. Sipajte mleko i dodajte džem, pa sve lepo sjedinite. Podelite smesu na 2 jednaka dela. 

15:00
Korak 2

Ispecite kolač 

Sipajte prvu polovinu smese u pleh obložen pek papirom i poravnajte. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15-20 minuta. Izvadite kolač iz rerne, premažite džemom i pospite rendanom čokoladom, pa sipajte drugu polovinu fila. Vratite u rernu i pecite još 15-20 minuta. 

15:00
Korak 3

Umočite medeno srce u glazuru

Kada se kolač ohladi, modlama u obliku srca isecite kolače. Uvaljajte ih u čokoladu koju ste istopili sa puterom. Poređajte na tacnu, pa stavite u frižider da se stegne. 

undefined
Korčok Miroslava 

Pročitajte i ovo: Posno medeno srce sa višnjama

BONUS VIDEO: 

Instagram/Fitwaffle Kitchen Kolač sa nutelom

(StvarUkusa/S.B.)