1. Prosejte brašno i sipajte ga na radni so zajedno sa šećerom u prahu. Dodajte i vanilin šećer, limunovu koru, jaje i puter isečen na kockice. Od sastojaka zamesite glatko testo. 


Sastojci:

300 g brašna

100 g šećera u prahu

kesica vanilin šećera

prstohvat rendane limunove kore

jaje

220 g putera

2 kašike kakaoa

2. Podelite testo na pola i dodajte jednoj polovini 2 kašike kakaoa i premesite testo. Obe polovine testa oblikujte u lopte i prekrijte providnom folijom, pa držite u frižideru 30 minuta.

3. Od obe lopte uzmite po trećinu testa, pa od svakog dela razvucite oklagijom testo veličine 25x6 cm. Isecite trake širine 1 cm, pa naizmenično ređajte trake svetle i tamne boje. 

4. Razvucite ostatak tamne mase na površinu 25x12cm. A od svetle mase formirajte valjak dužine 25 cm.

5. Na tamnu masu stavite prugastu smesu, pa u sredinu stavite valjak od svetle mase. Uvijte polako rolat, pa ga stavite u frižider na 60 minuta da se stegne.

6. Secite kolačiće debljine 1 cm i poređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite kolačiće u rerni zagrejanoj na 180 C oko 15 minuta.