1. Staviti brašno u posudu dodati so i vanilin šećer. Dobro promešati pa dodati izrendani margarin. Mešati varjačom. Dodavati vodu (postepeno) i mesiti dok se ne dobije glatko testo koje se ne lepi za ruke. Napraviti kuglu od testa i ostaviti da stoji u frižideru bar pola sata.

2. Rastanjiti testo (na pobrašnjenoj radnoj površini) na krug malo veći od pleha. U margarinom namašćen pleh staviti  rastanjeno testo i izvući ivice. Peći koru na 200 stepeni dok ne porumeni.

3. Skuvati puding. Umutiti margarin sa prah šećerom i umešati u ohlađen puding. U blenderu izmiksati 300 g voća i pomešati sa filom.

4. Sipati fil u pleh u kome je kora. Napraviti žele po uputstvu sa kesice. 100 g voća pomešati sa želeom, pa preliti preko kolača. Staviti u frižider da se stegne.


Sastojci:

Za testo:
400 g brašna
200 g margarina
1 kesica vanilinog šećera
so
1 do ½ dl hladne vode

Za fil:
400 ml mleka
1 puding od vanile
4 kašike šećera
125 g margarina
50 g prah šećera
400 g šumskog voća