1. Istopiti puter i pomešati sa uljem, mlekom i medom. Orahe pomešati sa cimetom i 250 g šećera.
2. Staviti u nauljen pleh prvu koru. Premazati je pripremljenom smesom. To uraditi i sa drugom i trećom. Treću posuti i orasima. Nastaviti sa slaganjem ali po 2 kore i na drugu stavljati orahe. Na kraju ostaviti 3 kore.
3. Premazati baklavu sa malo mleka i oštrim nožem pažljivo iseći baklavu na kockice.
4. Peći na 150°C. dok ne dobije zlatno smeđu boju.
5. Za to vreme staviti preostalih 750 g šećera u šerpu i naliti vodom toliko da pokrije šećer oko jedan prst. Dodati vanilu i limun isečen na kolutove pa kratko prokuvati. Sirup ne sme biti redak, ali ni suviše gust.
6. Preliti pečenu baklavu vrućim sirupom i pritisnuti manjim plehom na koji se može staviti šerpica s vodom. Ostavoti preko noći pa staviti u frižider da se hladi.
Baklava sa cimetom
Cimet je začin vrlo specifičnog mirisa, pa ovoj baklavi daje poseban ukus.
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus