Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Baklava sa cimetom

Cimet je začin vrlo specifičnog mirisa, pa ovoj baklavi daje poseban ukus.

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

1. Istopiti puter i pomešati sa uljem, mlekom i medom. Orahe pomešati sa cimetom i 250 g šećera.

2. Staviti u nauljen pleh prvu koru. Premazati je pripremljenom smesom. To uraditi i sa drugom i trećom. Treću posuti i orasima. Nastaviti sa slaganjem ali  po 2 kore i na drugu stavljati orahe. Na kraju ostaviti 3 kore. 

3. Premazati baklavu sa malo mleka i oštrim nožem pažljivo iseći baklavu na kockice.

4. Peći na 150°C. dok ne dobije zlatno smeđu boju.

5. Za to vreme staviti preostalih 750 g šećera u šerpu i naliti vodom toliko da pokrije šećer oko jedan prst. Dodati vanilu i limun isečen na kolutove pa kratko prokuvati. Sirup ne sme biti redak, ali ni suviše gust.

6. Preliti pečenu baklavu vrućim sirupom i pritisnuti manjim plehom na koji se može staviti šerpica s vodom. Ostavoti preko noći pa staviti u frižider da se hladi.


Sastojci:

1kg gotovih kora za baklavu
500 g seckanih oraha
500 g mlevenih oraha
1kg  šećera
250 g putera
šolja ulja
250 ml mleka
dve kašike meda
dva limuna
jedan štapić vanile
kesica cimeta

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti