1. Za početak izmrvite ili iseckajte čokoladu i pomešajte je sa maslacem, a onda ih zajedno istopite na pari. Polako mešajte, kako bi se masa lepo sjedinila.
2. Jaja umutite sa 2 kašike šećera i 1/4 kašike soli. Dodajte polovinu brašna pomešanog s kakaom, zatim 1/3 mleka, pa ostatak brašna, ali polako i postepeno dodavajte brašno i preostalo mleko kako biste na kraju dobili fino testo bez grumenčića. Na kraju dodajte i otopljenu čokoladu s margarinom. Prekrijte smešu krpom i ostavite oko 60 minuta na sobnoj temperaturi.
3. A sada krenite da pečete palačinke kao što radite i obično. Zagrejte tiganj sa malo ulja, sipajte jednu kutlaču testa i ravnomerno ga rasporedite po celom tiganju. Pecite do dva minuta, okrenite palačinku, zapecite s druge strane, i gotovo.
4. Palačinke možete napuniti po želji, voćem, pekmezom, orasima ili svima omiljenom nutelom, a da ćete uživati ne sumnjamo. Prijatno!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: mojacokolada.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus