1. Pomešajte maslac sa šećerom i mutite dok šećer više nije vidljiv.
2. Dodajte žumance i dobro izmešajte. Dodajte polovinu količine brašna i mutite dok smesa ne postane mrvičasta, a zatim dodajte ostatak brašna i pavlake i promešajte dok se testo ne skupi u masu.
3. Napravite disk od testa, zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u frižideru najmanje 2 sata.
4. Lagano posipajte radnu ploču brašnom i razvaljajte testo na oko 3 mm debljine (testo mora biti što tanje).
5. Obložite jedan kalup za pite, po mogućnosti s dnom koje se može izvaditi, promera 24-26 cm i stavite u frizer na 30 minuta (to će sprečiti da se testo skupi tokom pečenja).
6. Zagrejte rernu na 180°C. Izvadite pripremljeni kalup iz friza, stavite na lim obložen masnim papirom i pecite “na slepo”, bez nadeva, 15-25 min (zavisno od veličine) dok ne dobije lepu zlatnu boju.
7. Povremeno pogledajte tokom pečenja da testo nije “nadulo”. U slučaju da jeste, bocnite čačkalicom. Ostavite da se hladi na rešetki. Smanjite jačinu temperature na 130°C.
8. Za pripremu nadeva prvo naseckajte čokoladu i stavite u jednu posudu. Stavite mleko i pavlaku na vatru, zagrejte do vrenja i prelijte preko čokolade.
9. Dobro promešajte dok se sva čokolada ne rastopi i smesa ne postane glatka.
10. Prelijte čokoladnu smesu preko razmućenih (netučenih) jaja, mešajući. Procedite kroz fino sito.
11. Ulijte smesu u pečeno testo i pecite na 130°C. Pecite oko 35 - 40 minuta, dok se nadev ne počne zgušnjavati, ali da ostane mekan u sredini.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: gastro.24sata.hr
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus