1. Zagrejati oko 100 ml mleka, udrobiti kvasac i dodati 150 g brašna. Umesiti i ostaviti na toplom mestu oko 30 minuta da uskisne.
2. Razmutiti jaja i žumanca sa 40 g šećera, pa dodati testu, zajedno sa preostalim mlekom i brašnom. Dodati puter, malo soli, izmesiti i ostaviti da miruje na toplom, oko 45 minuta, da naraste.
3. Razviti testo i 25 kuglica i poređati ih po krpi posutoj brašnom. Pokriti i pustiti još 30
minuta da naraste. Zagrejati ulje.
4. Ispržiti krofnice i ostaviti ih na salveti da upije višak ulja. Sipati džem u špric za ukrašavanje
kolača, probosti krofne i ušpricati džem. Uvaljati krofne u ostatak šećera.
Mekane mini krofne
Mekane i sočne sa voćnim punjenjem. Mogu kao desert ali i kao užina.
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus