1. Za testo pomešajte dobro brašno i šećer, a zatim i puter. Sve dobro izmešajte dok ne dobijete sipkavu masu. Dodajte jedno jaje i mešajte dok se ne dobije homogena masa od koje može da se napravi glatka lopta. Prekrijte plastičnom folijom i stavite u frižider na 30 minuta.
2. Razvijte koru na pobrašnjenoj površini, a zatim je stavite u pleh za tortu ili tart. Ponovo vratite u frižider na 30 minuta.
3. Bademe sameljite u blenderu, a zatim dodajte i 100 g brašna, 100 g putera i 150 g šećera. Sve dobro promešajte.
4. Kajsije prepolovite i odstranite koštice, a zatim ih stavite na poslužavnik i pospite s četiri kašike šećera. Ostavite sa strane oko 30 minuta.
5. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Smsu sa bademima stavite preko testa u kalupu, pa preko poređajte kajsije, okrenute ispupčenom stranom gore.
6. Tart pecite u zagrejanoj rerni oko 30 minuta, pa preko pospite iseckane bademe i vratite u rernu da se peče još 30 minuta. Ostavite sa strane da se hladi. Pospite šećerom u prahu pre služenja.