1. Napravite testo od margarina, brašna, hladne vode i soli. Podelite ga na dva dela, s tim što jedan deo treba da bude veći. 


Sastojci:

175 g margarina
250 g brašna
6 kašika hladne vode
malo soli

Fil:

1 kg jabuka
kašika gustina
malo šecera
cimet
seckani orasi
kašika pekmeza od kajsija

2. Veći deo razvucite i stavite u tepsiju prečnika 32 cm. Jabuke oljuštite i isecite na tanke kriščice, dodajte šećer, cimet, gustin i seckane orahe, pa rasporedite po testu.

3. Drugi deo testa razvucite i poklopite jabuke, pa spojte krajeve testa. 

4. Pecite na 200 stepeni oko 35 minuta. Gotovu pitu premažite pekmezom.

Napomena: Testo je neutralno, pa ovu pitu možete da pravite i u slatkoj i u slanoj varijanti, zavisno od fila.