1. Rernu zagrejte na 190 C. Pouljite kalup za mafine ili stavite papirne korpice.


Sastojci:

250 g brašna + 1 kašika

kašičica praška za pecivo

1/2 kašičice sode bikarbone

1/2 kašičice soli

110 g putera + 1 kašika

220 g šećera

2 jajeta

1/2 kašičica ekstrakta vanile

2 srednje jabuke, oljuštene, očišćene od semenki i iseckane na kockice

70 g smeđeg šećera

1/8 kašičice cimeta

2. Pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so.

3. Posebno promešajte puter, beli šećer i jaja dok ne dobijete glatku smesu, pa dodajte vanilu. Umešajte jabuke i postepeno dodajte smesi s brašnom. Sve dobro promešajte i sipajte smesu u kalup za mafine.

4. U malu posudu sipajte kašiku brašna, smeđi šećer i cimet. Dodajte kašiku putera i sve promešajte. Ovu mešavinu stavite ravnomerno preko smese koju ste sipali u kalup za mafine.

5. Pecite u zagrejanoj rerni oko 20 minuta. Kada su mafini gotovi, sačekajte 5 minuta, pa ih izvadite iz kalupa.