Kada neko spomene ćurose, odmah pomislimo na Španiju. Zato sada jednostavno oživite duh Španije u svom domu i napravite ovo slatko pecivo brzo i lako. Ovako spremljeni ćurosi savršeni su za umakanje u čokoladni sos, uvaljani u šećer u prahu ili šećer i cimet! Garantujemo da će se vašoj porodici svideti.
Sastojci:
- 150 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 prstohvat soli
- 250 ml tople vode
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- Šećer za posipanje
- ulje za prženje
Priprema:
Pomešajte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli. Dodajte postepeno vrelu vodu uz stalno mešanje. Nastavite mešanje još koji minut drvenom kašikom, istovremeno pritiskajući testo. Dodajte ekstrakt vanile i još malo mešajte. Prebacite testo u poslastičarsku kesu kojij je probušen vrh i ima nastavak u obliku zvezde. U šerpu sa vrelim uljem istisnite ćurose i pecite dok ne porumene. Kada su gotovi pospite šećerom u prahu ili služte uz čokoladni sos.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem