Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DOMAĆI ĆUROSI: Najbolji su sa čokoladnim prelivom, a testo se pravi bez mleka i jaja (VIDEO)

Autor Aleksandra Ljubičić

Jednostavno i lako napravite originalne španske ćurose.

 ćurosi bez jaja.png Izvor: Printscreen/Youtube/One day One recipe

Kada neko spomene ćurose, odmah pomislimo na Španiju. Zato sada jednostavno oživite duh Španije u svom domu i napravite ovo slatko pecivo brzo i lako. Ovako spremljeni ćurosi savršeni su za umakanje u čokoladni sos, uvaljani u šećer u prahu ili šećer i cimet! Garantujemo da će se vašoj porodici svideti.

Sastojci:

  • 150 g brašna 
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 prstohvat soli
  • 250 ml tople vode 
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • Šećer za posipanje
  • ulje za prženje

Priprema:

Pomešajte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli. Dodajte postepeno vrelu vodu uz stalno mešanje. Nastavite mešanje još koji minut drvenom kašikom, istovremeno pritiskajući testo. Dodajte ekstrakt vanile i još malo mešajte. Prebacite testo u poslastičarsku kesu kojij je probušen vrh i ima nastavak u obliku zvezde. U šerpu sa vrelim uljem istisnite ćurose i pecite dok ne porumene. Kada su gotovi pospite šećerom u prahu ili služte uz čokoladni sos.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti