Kada neko spomene ćurose, odmah pomislimo na Španiju. Zato sada jednostavno oživite duh Španije u svom domu i napravite ovo slatko pecivo brzo i lako. Ovako spremljeni ćurosi savršeni su za umakanje u čokoladni sos, uvaljani u šećer u prahu ili šećer i cimet! Garantujemo da će se vašoj porodici svideti.
Sastojci:
- 150 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 prstohvat soli
- 250 ml tople vode
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- Šećer za posipanje
- ulje za prženje
Priprema:
Pomešajte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli. Dodajte postepeno vrelu vodu uz stalno mešanje. Nastavite mešanje još koji minut drvenom kašikom, istovremeno pritiskajući testo. Dodajte ekstrakt vanile i još malo mešajte. Prebacite testo u poslastičarsku kesu kojij je probušen vrh i ima nastavak u obliku zvezde. U šerpu sa vrelim uljem istisnite ćurose i pecite dok ne porumene. Kada su gotovi pospite šećerom u prahu ili služte uz čokoladni sos.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus