Sastojci:
- 700 g višenamenskog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 3 kašike šećera
- 240 mla suvog crvenog vina
- 120 ml ulja
- 80 g šećera za dekoraciju
Recept za keksiće sa crvenim vinom:
Kako biste napravili ovaj keks, zagrejte rernu na 175 stepeni C. U velikoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i šećer. Dodajte vino i ulje. Mešajte velikom viljuškom, a zatim rukama.
Male komade testa razvaljajte između ruku da napravite valjuške, a zatim oblikujte krugove. Krugovi ne bi trebalo da budu veći od 5 cm u prečniku. Uvaljajte kolačiće u dodatni šećer i stavite na pleh.
Pecite na 175 stepeni C oko 25 minuta ili dok ne porumene. Nakon što se kolačići ohlade, trebalo bi da budu tvrdi i hrskavi. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i prhke keksiće sa mandarinom.
Pročitajte i kako se prave najbolji i najbrži keksići sa čokoladom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Mafini sa kremom od limuna i malinama
Najukusniji potaž od tikvica
Pita od feta sira kakvu još niste probali
Kuglof sa višnjama i jogurtom