Sastojci:

  • 700 g višenamenskog brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 3 kašike šećera
  • 240 mla suvog crvenog vina
  • 120 ml ulja
  • 80 g šećera za dekoraciju
Zašto su umerene količine crvenog vina zdrave?

Crveno vino sadrži polifenole, od kojih je najvažniji procijanid, koji se može naći još u crnoj čokoladi i zelenom čaju. Snažan je antioksidans i sadrži flavonoide, nutrijente i minerale.

Recept za keksiće sa crvenim vinom:

Kako biste napravili ovaj keks, zagrejte rernu na 175 stepeni C. U velikoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i šećer. Dodajte vino i ulje. Mešajte velikom viljuškom, a zatim rukama.

Male komade testa razvaljajte između ruku da napravite valjuške, a zatim oblikujte krugove. Krugovi ne bi trebalo da budu veći od 5 cm u prečniku. Uvaljajte kolačiće u dodatni šećer i stavite na pleh.

Pecite na 175 stepeni C oko 25 minuta ili dok ne porumene. Nakon što se kolačići ohlade, trebalo bi da budu tvrdi i hrskavi. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i prhke keksiće sa mandarinom.

Pročitajte i kako se prave najbolji i najbrži keksići sa čokoladom

BONUS VIDEO

Recept za keks čokoladne banane koji se ne peče Izvor: Recept za keks čokoladne banane koji se ne peče

StvarUkusa