1. Prvo pripremiti fil.
2. Odvojiti žumanca od belanaca, pa žumanca umutiti viljuškom i dodati mleko. Pomešati šećer, gustin, so i dodati žumanca sa mlekom. Kuvati fil na srednjoj vatri stalno mešajući dok se ne zgusne. Na kraju dodati ekstrakt vanile i čokoladu i sve dobro promešati ili izmiksati. Pokriti prijanjajućom folijom pa hladiti prvo na sobnoj temperaturi, a potom u frižideru najmanje 2 sata.
3. Priprema biskvita: Umutiti jaja sa šećerom, dodati mleko, malo soli, vanilin šećer, puter sobne temperature i na kraju dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo. Sve dobro umešati i staviti u okrugao kalup prečnika 25 cm obložen papirom za pečenje. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 175 do 180 stepeni C oko 35 minuta. Pečeni biskvit izvaditi iz kalupa i ostaviti da se potpuno ohladi.
4. Za glazuru, otopiti puter i čokoladu sa vodom i prah šećerom i izmešati.
5. Biskvit podeliti na 2 dela, pa donji deo staviti na tacnu za posluženje, preko staviti fil, pa gornji deo biskvita, a preko čokoladnu glazuru. Dekorisati po želji.
6. Kada se potpuno ohladi, seći na parčad i poslužiti.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: tortekolaci.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus