1. Pomešajte mlevene bademe, brašno, prašak za pecivo, prezle i kakao.


Sastojci:

3 velika jaja

50 g maslaca 

60 g mlevenih badema

15 g prezli

100 g šećera

2 vanilin šećera

50 g brašna

1,5 kašika kakaa

prašak za pecivo

slatka pavlaka

kompot od višanja 

čokolada za kuvanje

2. Žumanca izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte omekšani maslac i suve sastojke miksajući.

3. Belanca istucite u sneg pa polako dodajte u smesu koju stavite u kalupe za mafine obložene korpicama.

4. Pecite oko 25 minuta na 180°C ili dok čačkalica ne izađe čista iz testa.

5. Kompot zagrejte i kuvajte dok se ne reducira.

6. Prepolovite svaki mafin pa ga poprskajte likerom od višanja. Nadenite ga slatkom pavlakom, rendanom čokoladom i kompotom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: punkufer.dnevnik.hr