1. Pomešajte mlevene bademe, brašno, prašak za pecivo, prezle i kakao.
2. Žumanca izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte omekšani maslac i suve sastojke miksajući.
3. Belanca istucite u sneg pa polako dodajte u smesu koju stavite u kalupe za mafine obložene korpicama.
4. Pecite oko 25 minuta na 180°C ili dok čačkalica ne izađe čista iz testa.
5. Kompot zagrejte i kuvajte dok se ne reducira.
6. Prepolovite svaki mafin pa ga poprskajte likerom od višanja. Nadenite ga slatkom pavlakom, rendanom čokoladom i kompotom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: punkufer.dnevnik.hr
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus