Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Posna bečka pita sa oblandama

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Čuvena bečka pita osvaja na prvi zalogaj

 Izvor: Profimedia/Shutterstock

1. U šerpu staviti 2 čaše šećera i 2 čaše vode i kuvati dok se šećer ne istopi. Zatim dodati margarin, čokoladu i kuvati dok se sve ne sjedini. 


Sastojci:

1 veći list oblande

300 g keksa

2 dl soka od narandže

Fil I:

2 čaše šećera

2 čaše vode

125 g margarina

100 g posne čokolade za kuvanje

350 g mlevenog posnog keksa

350 g kokosovog brašna

Fil II:

100 g šećera

1 dl vode

100 g posne čokolade

125 g posnog margarina

400 g mlevenih oraha

Glazura:

150 g posne čokolade

5 kašika ulja

2. Skloniti sa ringle i dodati mleveni keks i kokos. Dobro promešati. 

3. Toplim filom premazati list oblande, zatim preko fila poređati keks umočen u sok od narandže.

4. Fil II: Prokuvati 1 dl vode sa šećerom dodati margarin i čokoladu, skloniti sa ringle i dodati mlevene orahe. 

5. Premazati preko keksa. Napraviti glazuru od čokolade i ulja i premazati kolač. Prijatno!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: recepti.com

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti