Kora:


Sastojci:

Za koru:

7 jaja

7 kašika šećera

10 kašika mlevenih oraha

2 kašike brašna

1 kašika ulja

pola praška za pecivo

Za žuti fil:

300g mlevene plazme

300g soka od narandže

1 margarin

150g prah šećera

Za crni fil:

1 litar mleka

4 pudinga od vanile

150g šećera

1 margarin

200g čokolade za kuvanje

2 kutije jafe

2 pakovanja piškota

2 kesice šlaga

umutiti 7 jaja sa 7 kašika šećera, 10 kašika mlevenih oraha, 2 kašike brašna, 1 kašikom ulja i pola praška za pecivo. Izliti smesu u podmazan pleh i peći u zagrejanoj rerni oko 20 minuta. 

Prvi fil:

300g mlevene plazme pomešati sa 300g soka od pomorandže, pa dodati 1 umućen margarin sa 150g šećera u prahu. 

Drugi fil:

U litar mleka skuvati 4 pudinga od vanile i 150g šećera. U to dodati 1 umućen margarin. Masu podeliti na dva dela. Prvi ostaje isti, a u drugi dodati 200g čokolade za kuvanje.  

Ispečena kora se prelije sa sokom od pomorandže, pa se namaže prvim filom i odozgo se poređa dve kutije jafe. Preko jafe namazati žuti fil a preko njega dve kutije piškota. Preko piškota braon fil. Odozgo po želji možete staviti šlag i neko voće. Tortu napraviti bar dan ranije kako bi se svi sastojci lepo sjedinili i kako ne bi bila suva. 

Napomena: Jafu i piškote treba malo natopiti sokom da bi bile mekane i da bi se torta lakše sekla. 

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: stvarukusa.rs