Kora:
umutiti 7 jaja sa 7 kašika šećera, 10 kašika mlevenih oraha, 2 kašike brašna, 1 kašikom ulja i pola praška za pecivo. Izliti smesu u podmazan pleh i peći u zagrejanoj rerni oko 20 minuta.
Prvi fil:
300g mlevene plazme pomešati sa 300g soka od pomorandže, pa dodati 1 umućen margarin sa 150g šećera u prahu.
Drugi fil:
U litar mleka skuvati 4 pudinga od vanile i 150g šećera. U to dodati 1 umućen margarin. Masu podeliti na dva dela. Prvi ostaje isti, a u drugi dodati 200g čokolade za kuvanje.
Ispečena kora se prelije sa sokom od pomorandže, pa se namaže prvim filom i odozgo se poređa dve kutije jafe. Preko jafe namazati žuti fil a preko njega dve kutije piškota. Preko piškota braon fil. Odozgo po želji možete staviti šlag i neko voće. Tortu napraviti bar dan ranije kako bi se svi sastojci lepo sjedinili i kako ne bi bila suva.
Napomena: Jafu i piškote treba malo natopiti sokom da bi bile mekane i da bi se torta lakše sekla.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus