Kore: Napraviti tri kore. Umutiti po 4 belanceta, 4 kašike šećera, 6 kašika mlevenih oraha i 1 kašikom brašna. Kad se sve dobro sjedini sipati u podmazan pleh i peći na 200 stepeni oko 20 minuta svaku koru. 


Sastojci:

Za koru:

12 belanaca

12 kašika šećera

18 kašika mlevenih oraha

3 kašike brašna

Za fil: 

12 žumanaca

8 kašika šećera

13 kašika brašna

1 l mleka

1 margarin

150 g prah šećera

150 g mlevenih oraha

Fil: Umutiti 12 žumanaca, 8 kašika šećera, 13 kašika brašna. Sve umutiti i dodati u 1l mleka i skuvati. Kad se krem ohladi dodati 1 margarin pretnodno penasto umućen sa 150 g prah šećera. Dobro izmiksirati i podeliti masu na 3 dela. 

I deo: dodati 150 g mlevenih ili seckanih oraha 

II deo: dodati 150 g topljene čokolade

III deo: dodati 100 g kokosa

Filovati: Kora, pa prvi deo fila, pa kora, pa drugi deo fila, pa kora, pa treći deo fila. 

Odozgo tortu ukrasiti po izboru, šlagom, mrvicama ili mlevenim orasima. 

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: stvarukusa.rs