Bogat spoj ukusnih sastojaka čini da ova torta bude broj jedan na trpezama uoči bitnih praznika. Ipak, možete je napaviti i van njih, kada imate želju da pojedete najukusnije parče slane torte koju ste do sada probali. 

Potrebno je: 

Kora

pola litre mleka

4 varjače brašna

125 g margarina

5 belanaca

5 žumanaca

Fil:

300 g mekog sira

2 kisele pavlake

pola kilograma šunke 

malo majoneza

malo bibera

so

Pročitajte i: Evo kako da napravite preukusne slane šubare (RECEPT)

Za premazivanje odozgo:

1 pavlaka

5 tvrdo kuvanih jaja

Priprema: 

Kora: U pola litre mleka umutiti 4 pune varjače brašna (da nema grudvica). Posebno rastopiti 125 g margarina i kada počne da vri dodati mleko i skuvati kao puding. Ovu smesu skunuti sa vatre i ostaviti da se dobro ohladi. Posebno umutiti 5 belanaca i 5 žumanaca. U ohalđenu smesu staviti prvo žumanca, a zatim belanca i umutiti mikserom. 

Peći u plehu od električnog šporeta. Gotovu koru preseći po širini tako da dobiješ dve kore. 

Fil: Umutiti 300 g mekog sremskog sira sa 2 kisele pavlake. Dodati pola kilograma šunke izrendane na rende gde se rendaju jabuke. Zatim dodati po ukusu malo majoneza, bibera i soli. 

Staviti jednu koru, pa ceo fil, pa opet koru. Odozgo pre služenja namazati koru tanko pavlakom i izrendati 5 tvrdo kuvanih jaja. Posuti malo seckanog peršuna. Prijatno!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: stvarukusa.rs