Bogat spoj ukusnih sastojaka čini da ova torta bude broj jedan na trpezama uoči bitnih praznika. Ipak, možete je napaviti i van njih, kada imate želju da pojedete najukusnije parče slane torte koju ste do sada probali.
Potrebno je:
Kora
pola litre mleka
4 varjače brašna
125 g margarina
5 belanaca
5 žumanaca
Fil:
300 g mekog sira
2 kisele pavlake
pola kilograma šunke
malo majoneza
malo bibera
so
Pročitajte i: Evo kako da napravite preukusne slane šubare (RECEPT)
Za premazivanje odozgo:
1 pavlaka
5 tvrdo kuvanih jaja
Priprema:
Kora: U pola litre mleka umutiti 4 pune varjače brašna (da nema grudvica). Posebno rastopiti 125 g margarina i kada počne da vri dodati mleko i skuvati kao puding. Ovu smesu skunuti sa vatre i ostaviti da se dobro ohladi. Posebno umutiti 5 belanaca i 5 žumanaca. U ohalđenu smesu staviti prvo žumanca, a zatim belanca i umutiti mikserom.
Peći u plehu od električnog šporeta. Gotovu koru preseći po širini tako da dobiješ dve kore.
Fil: Umutiti 300 g mekog sremskog sira sa 2 kisele pavlake. Dodati pola kilograma šunke izrendane na rende gde se rendaju jabuke. Zatim dodati po ukusu malo majoneza, bibera i soli.
Staviti jednu koru, pa ceo fil, pa opet koru. Odozgo pre služenja namazati koru tanko pavlakom i izrendati 5 tvrdo kuvanih jaja. Posuti malo seckanog peršuna. Prijatno!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus