Korica:
Umutite 5 belanaca sa 5 kašika šećera u čvrst šam. Dodajte 100 g mlevenih lešnika, kašiku brašna, i polako promešajte varjačom. Pleh veličine 30x40 cm obložite papirom za pečenje i sipajte u njega pripremljenu smesu za koru. Pecite na 180 stepeni dok ne porumeni. Na isti način ispecite još 2 kore.
Fil 1:
U šerpu sipajte 500 ml mleka, dodajte šećer i kuvajte dok ne proključa. Posebno umutite preostalo mleko sa pudingom od vanile i žumancima. Sipajte u ključalo mleko i kuvajte na umerenoj temperaturi mešajući dok se fil ne zgusne. U ohlađeni puding dodajte puter i umutite mikserom.
Fil 2:
Napravite grilijaš: U suvu šerpu sipajte šećer i zagrevajte ga dok se ne karamelizuje. Potom smesu sipajte na nauljen pleh i ostavite da se ohladi. Kad se ohladi izlomite je i sameljite. Slatku pavlaku umutite u čvrst šlag pa sjedinite sa grilijašem i lešnicima. Polako promešajte varjačom kako biste dobili ujednačenu smesu.
Tortu filujte ovako: prvu koru premažite trećinom fila 1, a potom nanesite trećinu fila 2. Postupak ponovite još dva puta i tortu odozgo ukrasite šlagom umućenim sa kiselom vodom.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus