Ako volite reforma tortu ovoj poslastici nema šanse da odolite.Napravite mekane kore sa orasima i belancima, koje ćete premazati predivnim žutim filom sa kakaom. Ohladite tortu u frižideru, a onda se poslužite posle ukusnog ručka, a možete i goste da počastite. Vrlo je jednostavna i svaki zalogaj je pravo uživanje.
- Sastojci:
- Za fil:
- 10 žumanaca
- 150 g šećera
- 30 g skroba
- 300 ml mleka
- 40 g kakaoa
- 200 g putera
- 100 g šećera u prahu
- Za koru:
- 10 belanaca
- 200 g šećera
- 60 g brašna
- prstohvat soli
- 100 g oraha
Priprema:
Belanca umutite sa prstohvatom soli, pa dodajte šećer i umutite u čvrst šne. U smesu dodajte orahe koje ste kratko propžili i iseckali, kao i prosejano brašno, pa lagano umešajte. Sipajte u pleh obložen pek papirom i poravnajte. Pecite na 180°C oko 20 minuta. Izvdite i ostavite da se ohladi, pa isecite na 3 jednaka dela. Puter sobne temeprature umutite sa šećerom u prahu. Žumanca umutite sa šećerom, pa dodajte mleko i nastavite da mutite. Dodajte skrob i promešajte, pa kratko umutite i kuvajte, neprestano mešajući, dok se ne zgusne. Dodajte kakao i promešajte, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi sat vremena. U ohlađeni fil dodajte umućeni puter i sjedinite mikserom. Svaku koru premažite filom, a onda premažite i celu tortu. Ukrasite neskvikom i orasima. Ohladite u frižideru 3 sata.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus