Ako volite reforma tortu ovoj poslastici nema šanse da odolite.Napravite mekane kore sa orasima i belancima, koje ćete premazati predivnim žutim filom sa kakaom. Ohladite tortu u frižideru, a onda se poslužite posle ukusnog ručka, a možete i goste da počastite. Vrlo je jednostavna i svaki zalogaj je pravo uživanje. 

  • Sastojci:
  • Za fil: 
  • 10 žumanaca 
  • 150 g šećera 
  • 30 g skroba 
  • 300 ml mleka 
  • 40 g kakaoa
  • 200 g putera
  • 100 g šećera u prahu
  • Za koru: 
  • 10 belanaca 
  • 200 g šećera 
  • 60 g brašna 
  • prstohvat soli 
  • 100 g oraha 

Priprema: 
Belanca umutite sa prstohvatom soli, pa dodajte šećer i umutite u čvrst šne. U smesu dodajte orahe koje ste kratko propžili i iseckali, kao i prosejano brašno, pa lagano umešajte. Sipajte u pleh obložen pek papirom i poravnajte. Pecite na 180°C oko 20 minuta. Izvdite i ostavite da se ohladi, pa isecite na 3 jednaka dela. Puter sobne temeprature umutite sa šećerom u prahu. Žumanca umutite sa šećerom, pa dodajte mleko i nastavite da mutite. Dodajte skrob i promešajte, pa kratko umutite i kuvajte, neprestano mešajući, dok se ne zgusne. Dodajte kakao i promešajte, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi sat vremena. U ohlađeni fil dodajte umućeni puter i sjedinite mikserom. Svaku koru premažite filom, a onda premažite i celu tortu. Ukrasite neskvikom i orasima. Ohladite u frižideru 3 sata. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE