Ljubitelji čokoladnih poslastica biće oduševljeni ovom tortom. Priprema se nikad lakše, a sve što treba da uradite jeste da umutite sastojke i ispečete. Služi se za prelivom od čokolade i sladoledom od vanile što je čini još ukusnijom, a toliko je mekana da se topi u ustima. Kombinacija tople torte i hladnog sladoleda je dobitna kombinacija, a čokoladna torta je super rešenje i kada imate neku proslavu.
- Sastojci:
- 1 šolja brašna
- 30 g kakaoa
- 3/4 kašičice praška za pecivo
- 3/4 kašičice sode bikarbone
- 1 šolja šećera
- 1/4 kašičice soli
- 1 jaje
- 1/2 šolje mleka
- 75 g putera
- 1 kašika ulja
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1/2 šolje ključale vode
- Za preliv:
- 100 ml slatke pavlake
- 150 g čokolade
- Za posluživanje:
- sladoled od vanile
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom, pa dodajte prosejani kakao, šećer i so. U drugoj posudi pomešajte mleko, istopljeni puter, jaje, ulje i vanilu. Dobro sjedinite, pa pomešajte mokre i suve sastojke. Umutite tako da nema grudvica, pa dodajte ključalu vodu i nastavite da mutite. Sipajte u kalup koji ste obložili pek papirom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta. Ostavite da se ohladi 10 minuta, pa izvadite iz kalupa. Istopite čokoladu sa slatkom pavlakom, pa ostavite da se ohladi. Isecite krišku kolača, pa prelijte čokoladom i poslužite sa sladoledom od vanile. Uživajte!
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem