Ljubitelji čokoladnih poslastica biće oduševljeni ovom tortom. Priprema se nikad lakše, a sve što treba da uradite jeste da umutite sastojke i ispečete. Služi se za prelivom od čokolade i sladoledom od vanile što je čini još ukusnijom, a toliko je mekana da se topi u ustima. Kombinacija tople torte i hladnog sladoleda je dobitna kombinacija, a čokoladna torta je super rešenje i kada imate neku proslavu. 

  • Sastojci: 
  • 1 šolja brašna 
  • 30 g kakaoa
  • 3/4 kašičice praška za pecivo 
  • 3/4 kašičice sode bikarbone
  • 1 šolja šećera 
  • 1/4 kašičice soli
  • 1 jaje
  • 1/2 šolje mleka
  • 75 g putera
  • 1 kašika ulja 
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1/2 šolje ključale vode
  • Za preliv:
  • 100 ml slatke pavlake 
  • 150 g čokolade 
  • Za posluživanje:
  • sladoled od vanile

Priprema:

U jednoj posudi pomešajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom, pa dodajte prosejani kakao, šećer i so. U drugoj posudi pomešajte mleko, istopljeni puter, jaje, ulje i vanilu. Dobro sjedinite, pa pomešajte mokre i suve sastojke. Umutite tako da nema grudvica, pa dodajte ključalu vodu i nastavite da mutite. Sipajte u kalup koji ste obložili pek papirom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta. Ostavite da se ohladi 10 minuta, pa izvadite iz kalupa. Istopite čokoladu sa slatkom pavlakom, pa ostavite da se ohladi. Isecite krišku kolača, pa prelijte čokoladom i poslužite sa sladoledom od vanile. Uživajte! 

BONUS VIDEO: 

Najsočnija čokoladna torta bez pečenja  TikTok/ smilingrecipes

Izvor: Stvar ukusa