Čokoladne torte su ukras svake svečane trpeze, a neke su poznate u celom svetu, kao što je Saher torta. Kada želite da pokažete svoje poslastičarske sposobnosti i da oduševite goste i ukućane predivnom poslasticom, mi vam predlažemo da napravite ovu čokoladnu tortu. Izgledom podseća na čuvenu Švarcvald tortu, a priprema se mnogo jednostavnije. Super je što se koriste gotove kore, sve što je potrebno jeste nekih pola sata da skuvate 2 fila. Kombinacija čokolade i kokosa je neodoljiva, a višnje najlepša dekoracija. 

Sastojci: 

  • gotove čokoladne kore
  • 400 g kondenzovanog mleka 
  • 100 ml mleka 
  • 200 ml slatke pavlake 
  • 50 g bele čokolade
  • 100 g kokosa 
  • Za prelivanje kora:
  • 200 ml mleka od kokosa 
  • 30 g šećera 
  • Još:
  • 400 g kondenzovanog mleka 
  • 400 ml slatke pavlake 
  • 200 g čokolade
  • kokos 

Recept za raskošnu čokoladnu tortu sa kokosom: 

U šerpi pomešajte kondenzovano mleko, pa sipajte slatku pavlaku i mleko, pa promešajte. Kuvajte par minuta, a onda dodajte belu čokoladu i mešajte dok se ne istopi. Dodajte i kokos, pa promešajte. Kuvajte na niskoj temepraturi dok se ne pojave mehurići, uz neprestano mešanje. Sipajte fil u neku posudu, pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi. Zatim ga podelite na 3 jednaka dela. Jednu koru stavite u kalup, pa premažite kokosvim mlekom koje ste pomešali sa šećerom. Premažite jednom delom fila, pa stavite drugu koru, premažite mlekom, a onda i filom, pa stavite treću koru. Opet je premažite mlekom i filom, pa stavite četvrtu koru. Premažite i nju mlekom. U šerpi pomešajte kondenzovano mleko, slatku pavlaku i kuvajte dok smesa ne krene da vri, pa dodajte čokoladu. Kuvajte dok se čokolada ne istopi i dok se sastojci ne sjedine. Premažite celu tortu dobijenim filom, pa ukrasite kokosom. Za dodatnu dekoraciju možete da koristite višnje i čokoladne bombice. 

Pročitajte još: Najbolja čokoladna torta sa gotovim korama

BONUS VIDEO: 

Instagram/best_kompotik Napoleon torta

Izvor: StvarUkusa