Čokoladne torte su ukras svake svečane trpeze, a neke su poznate u celom svetu, kao što je Saher torta. Kada želite da pokažete svoje poslastičarske sposobnosti i da oduševite goste i ukućane predivnom poslasticom, mi vam predlažemo da napravite ovu čokoladnu tortu. Izgledom podseća na čuvenu Švarcvald tortu, a priprema se mnogo jednostavnije. Super je što se koriste gotove kore, sve što je potrebno jeste nekih pola sata da skuvate 2 fila. Kombinacija čokolade i kokosa je neodoljiva, a višnje najlepša dekoracija.
Sastojci:
- gotove čokoladne kore
- 400 g kondenzovanog mleka
- 100 ml mleka
- 200 ml slatke pavlake
- 50 g bele čokolade
- 100 g kokosa
- Za prelivanje kora:
- 200 ml mleka od kokosa
- 30 g šećera
- Još:
- 400 g kondenzovanog mleka
- 400 ml slatke pavlake
- 200 g čokolade
- kokos
Recept za raskošnu čokoladnu tortu sa kokosom:
U šerpi pomešajte kondenzovano mleko, pa sipajte slatku pavlaku i mleko, pa promešajte. Kuvajte par minuta, a onda dodajte belu čokoladu i mešajte dok se ne istopi. Dodajte i kokos, pa promešajte. Kuvajte na niskoj temepraturi dok se ne pojave mehurići, uz neprestano mešanje. Sipajte fil u neku posudu, pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi. Zatim ga podelite na 3 jednaka dela. Jednu koru stavite u kalup, pa premažite kokosvim mlekom koje ste pomešali sa šećerom. Premažite jednom delom fila, pa stavite drugu koru, premažite mlekom, a onda i filom, pa stavite treću koru. Opet je premažite mlekom i filom, pa stavite četvrtu koru. Premažite i nju mlekom. U šerpi pomešajte kondenzovano mleko, slatku pavlaku i kuvajte dok smesa ne krene da vri, pa dodajte čokoladu. Kuvajte dok se čokolada ne istopi i dok se sastojci ne sjedine. Premažite celu tortu dobijenim filom, pa ukrasite kokosom. Za dodatnu dekoraciju možete da koristite višnje i čokoladne bombice.
Pročitajte još: Najbolja čokoladna torta sa gotovim korama
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem