1. Samleti 150 g lešnika, 150 g badema i 150 g oraha. Ostatak lešnika i badema ostaviti za ukrašavanje torte, kao i ostatak oraha koje treba iseckati na sitno.
2. Prva kora: 7 belanaca sa 7 kašika šećera umutiti u čvrst sneg. Pažljivo umešati mlevene lešnike i ispeći.
3. Druga kora: 7 belanaca sa 7 kašika šećera umutiti u čvrst sneg i pažljivo umešati mlevene orahe i ispeći.
4. Treća kora: 7 belanaca sa 7 kašika šećera umutiti u čvrst sneg, pa umešati mlevene pečene bademe i ispeći.
5. Fil: 21 žumance i 21 kašiku šećera kuvati na pari. U dve trećine dodati 100 g čokolade, a trećinu ostaviti da bude svetlija za premazivanje torte. Puter umutiti penasto i dodati u ohladjene filove (125 g u žuti, i 250 g u braon).
6. Dve kore namazati braon filom, a odozgo žutim. Ukrasiti bademima, lešnicima i mlevenim
orasima (okolo).
Urnebes torta
Lešnici, bademi i orasi čine da ova torta jednostavno mora da bude fantastična!
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus