1. Samleti 150 g lešnika, 150 g badema i 150 g oraha. Ostatak lešnika i badema ostaviti za ukrašavanje torte, kao i ostatak oraha koje treba iseckati na sitno.  

2. Prva kora: 7 belanaca sa 7 kašika šećera umutiti u čvrst sneg. Pažljivo umešati mlevene lešnike i ispeći.

3.  Druga kora: 7 belanaca sa 7 kašika šećera umutiti u čvrst sneg i pažljivo umešati mlevene orahe i ispeći.

4. Treća kora: 7 belanaca sa 7 kašika šećera umutiti u čvrst sneg, pa umešati mlevene pečene bademe i ispeći.

5. Fil: 21 žumance i 21 kašiku šećera kuvati na pari. U dve trećine dodati 100 g čokolade, a trećinu ostaviti da bude svetlija za premazivanje torte. Puter umutiti penasto i dodati u ohladjene filove (125 g u žuti, i 250 g u braon).

6. Dve kore namazati braon filom, a odozgo žutim. Ukrasiti bademima, lešnicima i mlevenim
orasima (okolo).


Sastojci:

21 jaje
375 g putera
250 g oraha
100 g čokolade za kuvanje
200 g pečenih lešnika
200 g pečenog badema
42 kašike šećera