1. Zagrejati rernu na 175 stepeni. Razdvojiti žumanca od belanaca. Umutiti belanca sa 60 g šećera. Žumanca umutiti sa 60 g šećera i vanilin šećerom. U žumance umešati belance, brašno i gustin. Testo sipati u nauljeni okvir za kolače (ø 26 cm) i peći oko 30 minuta.

2. Prokuvati mleko sa štapićem vanile. Umutiti žumanca, malo soli i preostali šećer. Dodati prašak za puding, pa umešati i mleko. Izvaditi štapić vanile i krčkati sve na blagoj temperaturi, uz mešanje, dok se ne zgusne.

3. Oprati jagode. Bademe prepeći u tiganju, bez ulja. Testo preseći na dve kore. Donju premazati džemom, pa poklopiti gornjom korom. Premazati kremom i poređati odozgo jagode. Ukrasiti bademima.


Sastojci:

4 jaja + 3 žumanceta
220 g šećera
1 kesica vanilin šećera
80 g brašna
50 g gustina
1 štapić vanile
400 ml mleka
malo soli
1 kesica pudinga od vanile
500 g jagoda
80 g seckanih badema
200 g džema od jagoda