Jagode su mnogima omiljeno voće, a kako je njihova sezona u punom jeku treba ih iskorititi maksimalno. Ovaj je najjednostavniji recept za osvežavajuću poslasticu sa ovim sočnim voćem, a što je najbolje od svega nećete upaliti šporet.

Pravi se očas posla, posebno će mu se obradovati oni najmlađi, a vi ćte biti sigurni da su pojeli daleko zdraviji slatkiš nego što su oni kupovni. 

  • 350 g jagoda
  • 250 ml mleka
  • 400 g kisele pavlake
  • 10 g želatina
  • 4 kašike šećera
  • 1 kesica vanilin šećera

Priprema:

Sipajte želatim u mleko, pa ostavite da odstoji deset minuta. Jagode dobro operite, očistite od petelji i isecite ih na pola. Ukoliko su baš krupne isecite ih na manje kocke. Stavite ih u dublju činiju, pospite šećerom i takođe ih ostavite desetak minuta da odstoje. Preko jagoda sipajte mleko, dodajte pavlaku, vanilin šećer i sve dobro izmiksujte štapnim mikserom. Prespite u staklene čaše ili činije i ostavite u frižideru da se stegne. Možete dodati šlag, čokoladu ili voće kao dekoraciju.

Izvor: Šerpica recepti