Jagode su mnogima omiljeno voće, a kako je njihova sezona u punom jeku treba ih iskorititi maksimalno. Ovaj je najjednostavniji recept za osvežavajuću poslasticu sa ovim sočnim voćem, a što je najbolje od svega nećete upaliti šporet.
Pravi se očas posla, posebno će mu se obradovati oni najmlađi, a vi ćte biti sigurni da su pojeli daleko zdraviji slatkiš nego što su oni kupovni.
- 350 g jagoda
- 250 ml mleka
- 400 g kisele pavlake
- 10 g želatina
- 4 kašike šećera
- 1 kesica vanilin šećera
Priprema:
Sipajte želatim u mleko, pa ostavite da odstoji deset minuta. Jagode dobro operite, očistite od petelji i isecite ih na pola. Ukoliko su baš krupne isecite ih na manje kocke. Stavite ih u dublju činiju, pospite šećerom i takođe ih ostavite desetak minuta da odstoje. Preko jagoda sipajte mleko, dodajte pavlaku, vanilin šećer i sve dobro izmiksujte štapnim mikserom. Prespite u staklene čaše ili činije i ostavite u frižideru da se stegne. Možete dodati šlag, čokoladu ili voće kao dekoraciju.
Izvor: Šerpica recepti
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus