Starinski rolat sa džemom kakav su pravile naše bake uopšte nije komplikovan. Isprobajte recept koji će vas oduševiti na prvi zalogaj, a testo se samo umuti i ispeče. Kasnije se premaže domaćim džemom po izboru i urola i to je sva nauka. Mekano i ukusno slatko pecivo vratiće vas u detinjstvo, a svi će tražiti repete. 

Sastojci:

  • 4 jajeta 
  • 4 kašike šećera
  • 10 g vanilin šećera
  • 4 kašike brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašika ulja
  • 2 kašike jogurta
  • prstohvat soli
  • dzem 

Priprema:

Belanca umutite sa prstohvatom soli u šne. Dodajte šećer, vanilin šećer i mutite i dalje dok masa ne postane sasvim čvrsta. Postepeno dodajte žumanca, ali ne prekidajte mućenje. Sipajte ulje i jogurt, pa dodajte prosejano brašno sa praško za pecivo. Lagano promešajte. Pleh dimenzija 35x30 obložite pek papirom i sipajte smesu. Pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 15-20 minuta. Prebicite testo na mokru krpu, skinite pek papir i urolajte. Kada se ohladi, razvucite ga i premažite džemom, pa ponovo urolajte. Možete da dekorišete šećerom u prahu ili istopljenom čokoladom. 

Izvor: Cooking

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE