Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DOMAĆINSKI ROLAT SA DŽEMOM - KLASIKA KOJA NIKADA NE DOSADI: Brzo i lako se pravi, a još se brže pojede (VIDEO)

Autor Sanja Belinić

Od rolata sa džemom će vam mirisati cela kuća.

 Rolat sa džemom Izvor: Cooking

Starinski rolat sa džemom kakav su pravile naše bake uopšte nije komplikovan. Isprobajte recept koji će vas oduševiti na prvi zalogaj, a testo se samo umuti i ispeče. Kasnije se premaže domaćim džemom po izboru i urola i to je sva nauka. Mekano i ukusno slatko pecivo vratiće vas u detinjstvo, a svi će tražiti repete. 

Sastojci:

  • 4 jajeta 
  • 4 kašike šećera
  • 10 g vanilin šećera
  • 4 kašike brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašika ulja
  • 2 kašike jogurta
  • prstohvat soli
  • dzem 

Možda će vas zanimati

Priprema:

Belanca umutite sa prstohvatom soli u šne. Dodajte šećer, vanilin šećer i mutite i dalje dok masa ne postane sasvim čvrsta. Postepeno dodajte žumanca, ali ne prekidajte mućenje. Sipajte ulje i jogurt, pa dodajte prosejano brašno sa praško za pecivo. Lagano promešajte. Pleh dimenzija 35x30 obložite pek papirom i sipajte smesu. Pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 15-20 minuta. Prebicite testo na mokru krpu, skinite pek papir i urolajte. Kada se ohladi, razvucite ga i premažite džemom, pa ponovo urolajte. Možete da dekorišete šećerom u prahu ili istopljenom čokoladom. 

Izvor: Cooking

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti