Starinski rolat sa džemom kakav su pravile naše bake uopšte nije komplikovan. Isprobajte recept koji će vas oduševiti na prvi zalogaj, a testo se samo umuti i ispeče. Kasnije se premaže domaćim džemom po izboru i urola i to je sva nauka. Mekano i ukusno slatko pecivo vratiće vas u detinjstvo, a svi će tražiti repete.
Sastojci:
- 4 jajeta
- 4 kašike šećera
- 10 g vanilin šećera
- 4 kašike brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašika ulja
- 2 kašike jogurta
- prstohvat soli
- dzem
Priprema:
Belanca umutite sa prstohvatom soli u šne. Dodajte šećer, vanilin šećer i mutite i dalje dok masa ne postane sasvim čvrsta. Postepeno dodajte žumanca, ali ne prekidajte mućenje. Sipajte ulje i jogurt, pa dodajte prosejano brašno sa praško za pecivo. Lagano promešajte. Pleh dimenzija 35x30 obložite pek papirom i sipajte smesu. Pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 15-20 minuta. Prebicite testo na mokru krpu, skinite pek papir i urolajte. Kada se ohladi, razvucite ga i premažite džemom, pa ponovo urolajte. Možete da dekorišete šećerom u prahu ili istopljenom čokoladom.
Izvor: Cooking
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus