Danas počinje Božićni post, koji traje sve do 7.januara. Ukoliko planirate da postite ceo post ili bar jedan deo evo predloga ukusnog i brzog ručka koji je pun vitamina. Reče je o mešavini povrća zapečenog u rerni. Možete kombinovati povrće po želji, začinite i ispecite. Prijatno!
- Sastojci:
- 1 manji karfiol (može i brokoli)
- pola praziluka
- šaka boranije i graška
- 2 sveže paprike
- 2 šargarepe
- 1 krompir
- 1 paradajz
- pola korena celera
- maslinovo ulje
- 200 ml kuvanog paradajza
- Začini:
- pola kašičice slatke mlevene parike
- biber
- 1 kašičica karija
- 1 kašičica suvog začina
- 1 kašičica belog luka u granulama
- peršunov list
Priprema:
U manji sud pomešati začine i sipati na sve provrće koje isitnimo po želji. Izmešati rukama. Dodati pola šoljice maslinovog ulja (30 ml) pa ponovo promešati. Pleh od rerne obložiti pek papirom pa istresti povrće i rasporediti. Po želji još malo odozgo dodati ulja. Sipati kuvani paradajz i peći u rerni na 220 stepeni oko 45 minuta. Služiti toplo.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Može se jesti bez hleba. Odlično za skidanje kilaže
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom