Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POSNI RUČAK IZ RERNE: Pomešajte povrće po želji, začinite i ispecite (VIDEO)

Autor Aleksandra Ljubičić

Bogatstvo vitamina na tanjiru. probajte ovaj recept i uživajte.

 ručak karfiol.jpg Izvor: Bakina i dekina kuhinja

Danas počinje Božićni post, koji traje sve do 7.januara. Ukoliko planirate da postite ceo post ili bar jedan deo evo predloga ukusnog i brzog ručka koji je pun vitamina. Reče je o mešavini povrća zapečenog u rerni. Možete kombinovati povrće po želji, začinite i ispecite. Prijatno!

  • Sastojci:
  • 1 manji karfiol (može i brokoli)
  • pola praziluka
  • šaka boranije i graška
  • 2 sveže paprike
  • 2 šargarepe
  • 1 krompir
  • 1 paradajz
  • pola korena celera
  • maslinovo ulje 
  • 200 ml kuvanog paradajza
  • Začini:
  • pola kašičice slatke mlevene parike
  • biber
  • 1 kašičica karija
  • 1 kašičica suvog začina
  • 1 kašičica belog luka u granulama
  • peršunov list

Priprema:

U manji sud pomešati začine i sipati na sve provrće koje isitnimo po želji. Izmešati rukama. Dodati pola šoljice maslinovog ulja (30 ml) pa ponovo promešati. Pleh od rerne obložiti pek papirom pa istresti povrće i rasporediti. Po želji još malo odozgo dodati ulja. Sipati kuvani paradajz i peći u rerni na 220 stepeni oko 45 minuta. Služiti toplo.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE 


Može se jesti bez hleba. Odlično za skidanje kilaže

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti