Domaća krem čorba od karfiola će vas savršeno ugrejati u hladnim danima, obiluje zdravim sastojcima i vitaminima. Bonus je i što se priprema za manje od pola sata! Poslužite je pre glavnog jela ili je jedite kao zaseban obrok.
- Sastojci:
- 1 manji praziluk
- 1 manji karfiol
- 3 čena belog luka
- ulje
- suvi začin, so, peršunov list
- kockice prepečenog hleba (po želji)
Priprema:
Iseckati na krugove praziluk i propržiti na ulju, pa dodati cvetove karfiola i malo propržiti. Dodati 1 kašičicu suvog začina i naliti 1,5 -2 l vode i pustiti da se skuva oko 20 minuta. Pred kraj dodati sečen na pola beli luk. Kuvati 2-3 pa blenderom izblendati. Po želji još posoliti i dodati seckani peršun. Kriške hleba premzati malo maslinovim uljem posuti origanom i prepeći u rerni ili najbrže prepeći u tosteru da budu reš. Iseći na kockice (krutone) i slučiti uz čorbicu.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus