Domaća krem čorba od karfiola će vas savršeno ugrejati u hladnim danima, obiluje zdravim sastojcima i vitaminima. Bonus je i što se priprema za manje od pola sata! Poslužite je pre glavnog jela ili je jedite kao zaseban obrok.

  • Sastojci:
  • 1 manji praziluk
  • 1 manji karfiol
  • 3 čena belog luka
  • ulje
  • suvi začin, so, peršunov list
  • kockice prepečenog hleba (po želji)

Priprema:

Iseckati na krugove praziluk i propržiti na ulju, pa dodati cvetove karfiola i malo propržiti. Dodati 1 kašičicu suvog začina i naliti 1,5 -2 l vode i pustiti da se skuva oko 20 minuta. Pred kraj dodati sečen na pola beli luk. Kuvati 2-3 pa blenderom izblendati. Po želji još posoliti i dodati seckani peršun. Kriške hleba premzati malo maslinovim uljem posuti origanom i prepeći u rerni ili najbrže prepeći u tosteru da budu reš. Iseći na kockice (krutone) i slučiti uz čorbicu.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE