![](/img/placeholders/placeholder-stvarukusa.png)
Svi znamo da je spremanje hrane poseban deo srpske tradicije i kulture.
U cilju da vam približimo tradicionalnu srpsku kuhinju, podelili smo ovo kulinarsko putovanje na pet regiona:
- Vojvodina
- Centralna Srbija
- Zapadna Srbija
- Istočna Srbija
- Jug Srbije
Svaki od ovih krajeva ima svoju specifičnu hranu po kojoj je i poznat, a mi ćemo vam preneti najzanimljivije recepte koje ne smete propustiti ukoliko ovog leta putujete kroz Srbiju.
Specijaliteti koje morate probati u Srbiji su: burek, gibanica, meso sa roštilja, pečenje, Karađorđeva šnicla, sarma, gulaš, đuveč, musaka, mućkalica, čvarci, kajmak, pršuta, kiselo mleko...ali i mnogi drugi.
Pozivamo Vas da ostanete sa nama na ovom kulinarskom putovanju i otkrijete koja to gastronomska blaga nudi naša zemlja.
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno