Svi znamo da je spremanje hrane poseban deo srpske tradicije i kulture.
U cilju da vam približimo tradicionalnu srpsku kuhinju, podelili smo ovo kulinarsko putovanje na pet regiona:
- Vojvodina
- Centralna Srbija
- Zapadna Srbija
- Istočna Srbija
- Jug Srbije
Svaki od ovih krajeva ima svoju specifičnu hranu po kojoj je i poznat, a mi ćemo vam preneti najzanimljivije recepte koje ne smete propustiti ukoliko ovog leta putujete kroz Srbiju.
Specijaliteti koje morate probati u Srbiji su: burek, gibanica, meso sa roštilja, pečenje, Karađorđeva šnicla, sarma, gulaš, đuveč, musaka, mućkalica, čvarci, kajmak, pršuta, kiselo mleko...ali i mnogi drugi.
Pozivamo Vas da ostanete sa nama na ovom kulinarskom putovanju i otkrijete koja to gastronomska blaga nudi naša zemlja.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus