Svi znamo da je spremanje hrane poseban deo srpske tradicije i kulture.

U cilju da vam približimo tradicionalnu srpsku kuhinju, podelili smo ovo kulinarsko putovanje na pet regiona:

  1. Vojvodina
  2. Centralna Srbija
  3. Zapadna Srbija
  4. Istočna Srbija
  5. Jug Srbije

Svaki od ovih krajeva ima svoju specifičnu hranu po kojoj je i poznat, a mi ćemo vam preneti najzanimljivije recepte koje ne smete propustiti ukoliko ovog leta putujete kroz Srbiju.

Specijaliteti koje morate probati u Srbiji su: burek, gibanica, meso sa roštilja, pečenje, Karađorđeva šnicla, sarma, gulaš, đuveč, musaka, mućkalica, čvarci, kajmak, pršuta, kiselo mleko...ali i mnogi drugi.

Pozivamo Vas da ostanete sa nama na ovom kulinarskom putovanju i otkrijete koja to gastronomska blaga nudi naša zemlja.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs