Naša prva stanica na ovom kulinarskom putovanju je Vojvodina.
Na području same Vojvodine javlja se velika mešavina kuhinja, a samim tim i veliki broj različitih jela. Upravo zbog toga među gastronomima i stručnjacima, ali i stanovnicima Vojvodine, često se može čuti polemika i rasprava o tome koje jelo je baš vojvođansko, koji recept je originalan, a šta smo samo preuzeli iz neke druge kuhinje.
U Vojvodini je svinjetina glavno meso za svakodnevne obroke, dinstana, pečena ili spremljena na paprikašu, a za praznike se najčešće služi pečena na ražnju. Pored svinjetine najčešće se koristi živinsko meso (pilići, guske, patke, ćurke), ali i junetina, jagnetina i ovčetina. Nedeljom se na trpezi često nalazi celo pečeno pile, ili pak pileći bataci, krmenadle ili svinjska rebra pečena u saftu ili pohovane šnicle od različitih vrsta mesa i fašir ili ćufte uz dodatak domaće supe.
Kao poslastica u Vojvodini su se odavno pravlile razne štrudle, gibanice, krofne, rezanci s makom, gomboce, tašci s pekmezom, kuglofi, milhbrot, kohovi i druge đakonije.
Neke od tradicionalnih vojvođanskih recepata potražite u sledećem tekstu i obavezno probajte ukoliko prolazite ovim delom Srbije.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus