Druga stanica na našem kulinarskom putovanju je Zlatiborski okrug.

Pored fantastičnih prirodnih lepota poput Zlatibora, Tare, Zlatara, reke Drine, kanjona reke Uvac, jezera Perućac, zapadna Srbija može da se pohvali i bogatom kulinarskom ponudom.

Ukoliko posetite ovaj kraj sigurno nećete ostati gladni, jer za svakog ima po nešto.

Karakteristična jela zapadne Srbije su sušeno meso, sjenički, zlatarski i zlatiborski sir, komplet lepinja, kačamak, čvarci, kajmak, a neizostavna su i jela od jagnjetine.

Neke od tradicionalnih specijaliteta zlatiborskog kraja potražite u sledećem tekstu i obavezno probajte ukoliko prolazite ovim delom Srbije.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs