Istočna Srbija je treća destinacija na ovom kulinarskom proputovanju.

Osim fantastičnih predela koje obavezno treba da posetite na proputovanju kroz istočnu Srbiju, kao što su Borsko jezero, Lazareva pećina i kanjon, Krupajsko vrelo, nacionalni park Đerdap, hrana ovog kraja je takođe nešto nezaobilazno, ako želite putovanje da pamtite po nezaboravnim ukusima.

Ovaj kraj je poznat kao jedno od najboljih mesta za gastro uživanja, zato što je kuhinja istočne Srbije ukusna i pikantna.

Meso je najzastupljenije u ovdašnjoj kuhinji, posebno roštilj i pečenje, kao i začini i sveže povrće. Takođe su poznati po čobanskoj piti, čorbi od koprive, prebrancu...

Ono što se posebno izdvaja su: proja na masti, čorba od sira, kačamak, vlaška pogača, salata orahovača i mamaljiga (vlaški kačamak).

Hrana nije jedino po čemu je ovaj kraj poznat, vina su nešto što se takođe izdvaja u njihovoj ponudi. Vina iz ove regije su se izborila za svoje mesto kvalitetom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs