Istočna Srbija je treća destinacija na ovom kulinarskom proputovanju.
Osim fantastičnih predela koje obavezno treba da posetite na proputovanju kroz istočnu Srbiju, kao što su Borsko jezero, Lazareva pećina i kanjon, Krupajsko vrelo, nacionalni park Đerdap, hrana ovog kraja je takođe nešto nezaobilazno, ako želite putovanje da pamtite po nezaboravnim ukusima.
Ovaj kraj je poznat kao jedno od najboljih mesta za gastro uživanja, zato što je kuhinja istočne Srbije ukusna i pikantna.
Meso je najzastupljenije u ovdašnjoj kuhinji, posebno roštilj i pečenje, kao i začini i sveže povrće. Takođe su poznati po čobanskoj piti, čorbi od koprive, prebrancu...
Ono što se posebno izdvaja su: proja na masti, čorba od sira, kačamak, vlaška pogača, salata orahovača i mamaljiga (vlaški kačamak).
Hrana nije jedino po čemu je ovaj kraj poznat, vina su nešto što se takođe izdvaja u njihovoj ponudi. Vina iz ove regije su se izborila za svoje mesto kvalitetom.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus