Profesionalni kuvar, Džoel Mjel, je otkrio kako da napravite ukusnu čorbu od morskih plodova i belog vina. Aromatična, jednstavna i očaravajućeg ukusa idealan je predlog za Badnje veče, a ako niste ljubitelji belog vina slobodno ga izbacite i umesto njega dodajte malo više limunovog soka. Okupite porodicu oko stola i uživajte u fantastičnoj čorbi.
- Sastojci:
- 100 g margarina
- 1 kašičica semena komorača
- 1,5 šolja kukuruza
- ½ kašičice timijana
- ½ kašičice komorača
- 1 lovorov list
- 1 veći crni luk
- 2 šargarepe
- 2 štapića celera
- 1 čena belog luka
- 3/4 šolje brašna
- 1 šolja belog vina
- 1 kesa smrznutih morskih plodova
- 1 limun
- 300 g fileta po želji
- 1,5 šolja posne pavlake za kuvanje
- 1,5 l ribljeg bujona
- peršun
Priprema:
U šerpi istopite margarin, pa propržite sitno seckani crni luk, a kada on omekša dodajte sitno seckanu šargarepu i celer. Dodajte timijan, semenke komorača i lovorov list, pa pržite nekih 10 minuta dok povrće ne omekša. Dodajte mleveni beli luk i dinstajte još 5 minuta. Zatim pospite brašno, dobro promešajte i pržite još pet minuta. Sipajte belo vino i riblji bujon (u 1,5 l vrele vode razblažite riblju kocku za supu). Dobro promešajte, poklopite i kuvajte još 20 minuta. Dodajte kukuruz, pavlaku za kuvanje i rednadnu koricu limuna. Sipajte morske plodove i seckani file u šerpu, promešajte, poklopite i kuvajte još 10-15 minuta. Neposredno pre serviranja dodajte seckani peršun i dobro promešajte.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem