Profesionalni kuvar, Džoel Mjel, je otkrio kako da napravite ukusnu čorbu od morskih plodova i belog vina. Aromatična, jednstavna i očaravajućeg ukusa idealan je predlog za Badnje veče, a ako niste ljubitelji belog vina slobodno ga izbacite i umesto njega dodajte malo više limunovog soka. Okupite porodicu oko stola i uživajte u fantastičnoj čorbi. 

  • Sastojci: 
  • 100 g margarina 
  • 1 kašičica semena komorača
  • 1,5 šolja kukuruza 
  • ½ kašičice timijana
  • ½ kašičice komorača
  • 1 lovorov list
  • 1 veći crni luk 
  • 2 šargarepe
  • 2 štapića celera
  • 1 čena belog luka 
  • 3/4 šolje brašna
  • 1 šolja belog vina
  • 1 kesa smrznutih morskih plodova
  • 1 limun 
  • 300 g fileta po želji 
  • 1,5 šolja posne pavlake za kuvanje 
  • 1,5 l ribljeg bujona 
  • peršun

Priprema:
U šerpi istopite margarin, pa propržite sitno seckani crni luk, a kada on omekša dodajte sitno seckanu šargarepu i celer. Dodajte timijan, semenke komorača i lovorov list, pa pržite nekih 10 minuta dok povrće ne omekša. Dodajte mleveni beli luk i dinstajte još 5 minuta. Zatim pospite brašno, dobro promešajte i pržite još pet minuta. Sipajte belo vino i riblji bujon (u 1,5 l vrele vode razblažite riblju kocku za supu). Dobro promešajte, poklopite i kuvajte još 20 minuta. Dodajte kukuruz, pavlaku za kuvanje i rednadnu koricu limuna. Sipajte morske plodove i seckani file u šerpu, promešajte, poklopite i kuvajte još 10-15 minuta. Neposredno pre serviranja dodajte seckani peršun i dobro promešajte.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE