Bez obzira što mora da se umesi testo, pravljenje uštipaka nije nimalo teško. Mogu da se jedu u slanoj ili slatkoj varijanti, u zavisnosti od toga šta više volite, a kako je u toku i Uskršnji post, uopšte ne morate da se odričete omiljene hrane. Napravite posne uštipke koji su jednako ukusni kao i mrsni,a dodatni je plus što se prave bez kvasca ili praška za pecivo.
- Sastojci:
- 400 g brašna
- 1 kašičica soli
- 1 kašika šećera
- 2 kašike ulja
- 220 ml tople vode
Priprema:
U brašno dodajte so, šećer, ulje i vodu, pa zamesite testo. Pokrijte providnom folijom i ostavite da odstoji nekih pola sata. Zatim uzimajte manje komade testa i oblikujte loptice. Svaku rastanjite oklagijom i ubacite u tiganj u kojem ste zagrejali dosta ulja i pržite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem