Sastojci:
- 1 srednji crni luk, isečen na kockice
- 2 srednje šargarepe, sitno iseckane
- 2 rebra celera, tanko isečena
- 1 mala tikvica, isečena na kolutove i na četvrtine
- 6 čenova belog luka, veoma sitno naseckanog
- 2 lovorova lista
- 2 kašike pivskog kvasca po želji
- 1 kašika mešavine suvih začina
- ½ kašike sušenog origana
- ¼ kašičice soli
- ¼ kašičice bibera
- ⅛ kašičice tucane paprike, opciono
- 960 ml povrtnog bujona
- 480 g vode
- 910 g paradajza isečenog na kockice
- 2 kašike paradajz paste
- 530 g konzerviranog pasulja, oceđenog i ispranog
- 225 g posne testenine za čorbu
- 475 g zelja, seckanog
- šaka svežeg peršuna
- veganski parmezan, narendan
Recept za posnu minestrone čorbu:
Za ovu čorbu u veliki lonac na srednjoj vatri ubacite luk, celer, šargarepu i tikvice. Propržite ih na vodi 3-5 minuta ili dok povrće ne omekša. Dodajte beli luk, promešajte i pržite još 30 sekundi.
Dodajte lovorov list, pivski kvasac, začine, origano, so, biber i tucanu papriku. Promešajte i ostavite da kuva 30 sekundi. U lonac dodajte povrtni bujon, vodu, paradajz i paradajz pastu. Ostavite da provri. Dodajte pasulj i testeninu. Ostavite da se krčka 12-15 minuta ili dok se testenina ne skuva.
Dodajte zelje i ostavite da se kuva dok ne omekša, oko 4-5 minuta. Probajte i dodajte još začina po želji. Skinite sa vatre i servirajte posuto svežim peršunom i veganskim parmezanom. Možda ćete želeti da napravite i bogatu povrtnu čorbu za post na vodi.
Pročitajte kako da napravite i najbolji sataraš za post na vodi
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Original šampita koju će deca obožavati
Jednostavan čizkejk sa bundevom
Kako da kod kuće napravite medovaču
Recept za rižoto sa graškom
Domaće lazanje po italijanskom receptu