1. Pomorandže dobro operite i oljuštite uz pomoć noža, tako da dobijete veliku i ravnu površinu kore.
2. Sa kora odstranite što više belog dela, pa ih nasecite na tanke štapiće, pa izmerite kore i pomešajte sa šećerom – koliko grama kore, toliko grama šećera.
3. Stavite sve u tiganj i nalijte vode tek da malo ogrezne.
4. Kuvajte na umerenoj temperaturi i neprestano mešajte dok se sva voda ne ukuva.
5. Ostavite da se ohladi, pa razdvojite prstima kore koje su se slepile.
6. Kore treba da budu krute i hrskave.
7. Kandirane kore od pomorandže možete koristiti za dekoraciju kolača, sladoleda i poslastica, a mogu se služiti kao grickalica uz likere i slatka pića.
8. Možete štapiće umakati u rastopljenu čokoladu po želji.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: Torte kolači recepti
Šampinjoni punjeni orasima za posno slavsko predjelo
Krompir zapečen sa kobasicama i sirom
Zapečeni makaroni sa sirom i slaninom
Recept za svinjetinu sa sosom od senfa
Kako da napravite najhrskaviji karfiol