1. Pomorandže dobro operite i oljuštite uz pomoć noža, tako da dobijete veliku i ravnu površinu kore.


Sastojci:

kore od narandže

šećer

2. Sa kora odstranite što više belog dela, pa ih nasecite na tanke štapiće, pa izmerite kore i pomešajte sa šećerom – koliko grama kore, toliko grama šećera.

3. Stavite sve  u tiganj i nalijte vode tek da malo ogrezne.

4. Kuvajte na umerenoj temperaturi i neprestano mešajte dok se sva voda ne ukuva.

5. Ostavite da se ohladi, pa razdvojite prstima kore koje su se slepile.

6. Kore treba da budu krute i hrskave.

7. Kandirane kore od pomorandže možete koristiti za dekoraciju kolača, sladoleda i poslastica, a mogu se služiti kao grickalica uz likere i slatka pića.

8. Možete štapiće umakati u rastopljenu čokoladu po želji.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: Torte kolači recepti