Orada pečena u rerni sa kromprom je obrok posle kog ćete lizati prste. Kupite očišćenu oradu, pripremite krompir i jelo će biti gotovo za samo 40 minuta! Isprobajte i recept za brzu i laku pripremu zlatne ribe: orada u vinu. Orada pečena u rerni sa krompirom se priprema na sledeći način:
Sastojci:
- 500 g krompira
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1/4 kašičice majčine dušice
- 1/2 kašičice ruzmarina
- 2 sveže cele orade, cca. 400 g
Recept za oradu sa krompirom:
Ispecite krompir:
Pri pripremi za oradu sa krompirom zagrejte rernu na 210°C. Stavite rešetku u sredinu rerne. Oljuštite krompir i isecite ga na kriške. Stavite u veliku posudu za pečenje i začinite maslinovim uljem, majčinom dušicom i ruzmarinom. Promešajte da se sjedini i stavite pleh u zagrejanu rernu. Pecite 20-25 minuta na 210°C.
Pripremite ribu i ispecite:
Očišćenu oradu tapkajte papirnim ubrusima. Začinite solju sa obe strane i šupljine. Uzmite krompir iz rerne. Povećajte temperaturu na 230 °C. Na krompir stavite oradu, začinite solju i vratite u rernu. Pecite još 16-18 minuta. Poslužite i uživajte u oradi sa krompirom!
Saznajte i kako ISKUSNE DOMAĆICE PEKU RIBU U RERNI
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem