Orada pečena u rerni sa kromprom je obrok posle kog ćete lizati prste. Kupite očišćenu oradu, pripremite krompir i jelo će biti gotovo za samo 40 minuta! Isprobajte i recept za brzu i laku pripremu zlatne ribe: orada u vinu. Orada pečena u rerni sa krompirom se priprema na sledeći način:

Sastojci:

  • 500 g krompira
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1/4 kašičice majčine dušice
  • 1/2 kašičice ruzmarina
  • 2 sveže cele orade, cca. 400 g

Recept za oradu sa krompirom:

11:49
Korak 1

Ispecite krompir:

Pri pripremi za oradu sa krompirom zagrejte rernu na 210°C. Stavite rešetku u sredinu rerne. Oljuštite krompir i isecite ga na kriške. Stavite u veliku posudu za pečenje i začinite maslinovim uljem, majčinom dušicom i ruzmarinom. Promešajte da se sjedini i stavite pleh u zagrejanu rernu. Pecite 20-25 minuta na 210°C.

11:54
Korak 2

Pripremite ribu i ispecite:

Očišćenu oradu tapkajte papirnim ubrusima. Začinite solju sa obe strane i šupljine. Uzmite krompir iz rerne. Povećajte temperaturu na 230 °C. Na krompir stavite oradu, začinite solju i vratite u rernu. Pecite još 16-18 minuta. Poslužite i uživajte u oradi sa krompirom!

Saznajte i kako ISKUSNE DOMAĆICE PEKU RIBU U RERNI

BONUS VIDEO:

Kako se čisiti riba Instagram/pp_recepti_kbzu

StvarUkusa/L.S.