Sastojci:

Za mafine:

  • 120 g običnog jogurta
  • pola mleka
  • 1 šolja ulja
  • 2 belanceta
  • 20 g limunovog soka
  • 10 ml sirćeta
  • 280 g brašna
  • 40 g kakao praha
  • 5 g sode bikarbone
  • 150 g šećera

 Za glazuru:

  • 350 g krem sira
  • 250 g pavlake
  • 80 g šećera u prahu
  • Crvena i zelena boja za hranu

Kako da napravite praznične mafine:

Mafini su poslastica koja se brzo priprema, a ukoliko ih lepo dekorišete biće odlični za praznike. Za mafine najpre pomešajte sve mokre sastojke u činiji i ostavite sa strane. U drugoj posudi pomešajte suve sastojke. Spojite smese i promešajte špatulom. Sipajte smesu u kalupe i pecite u rerni zagrejanoj na 180°C 20 minuta.


U međuvremenu pripremite glazuru: sve sastojke sjedinite u činiji i umutite žicom. Podeliti u dve činije (ostaviti malo bele glazure po strani); u jednu dodajte zelenu boju za hranu, a u drugu crvenu. Mešajte dok ne dobijete željenu boju. Napunite dve kese sa zvezdastim vrhom i pratite video uputstva za pravljenje božićnih jelki i šešira Deda Mraza. Koristite belu glazuru da napravite ukrase za šešir.

BONUS VIDEO

Instagram/cookfasteatwell Mafini sa borovnicama