Sastojci:
Za mafine:
- 120 g običnog jogurta
- pola mleka
- 1 šolja ulja
- 2 belanceta
- 20 g limunovog soka
- 10 ml sirćeta
- 280 g brašna
- 40 g kakao praha
- 5 g sode bikarbone
- 150 g šećera
Za glazuru:
- 350 g krem sira
- 250 g pavlake
- 80 g šećera u prahu
- Crvena i zelena boja za hranu
Kako da napravite praznične mafine:
Mafini su poslastica koja se brzo priprema, a ukoliko ih lepo dekorišete biće odlični za praznike. Za mafine najpre pomešajte sve mokre sastojke u činiji i ostavite sa strane. U drugoj posudi pomešajte suve sastojke. Spojite smese i promešajte špatulom. Sipajte smesu u kalupe i pecite u rerni zagrejanoj na 180°C 20 minuta.
U međuvremenu pripremite glazuru: sve sastojke sjedinite u činiji i umutite žicom. Podeliti u dve činije (ostaviti malo bele glazure po strani); u jednu dodajte zelenu boju za hranu, a u drugu crvenu. Mešajte dok ne dobijete željenu boju. Napunite dve kese sa zvezdastim vrhom i pratite video uputstva za pravljenje božićnih jelki i šešira Deda Mraza. Koristite belu glazuru da napravite ukrase za šešir.
BONUS VIDEO
Namirnice koje mogu da zamene ulje u receptima
Svinjetina sa pirinčem i povrćem
Tiramisu kuglice koje se tope u ustima
Jogurt mafini sa šunkom i sirom
Mediteranska krompir salata