Sastojci:
Za mafine:
- 120 g običnog jogurta
- pola mleka
- 1 šolja ulja
- 2 belanceta
- 20 g limunovog soka
- 10 ml sirćeta
- 280 g brašna
- 40 g kakao praha
- 5 g sode bikarbone
- 150 g šećera
Za glazuru:
- 350 g krem sira
- 250 g pavlake
- 80 g šećera u prahu
- Crvena i zelena boja za hranu
Kako da napravite praznične mafine:
Mafini su poslastica koja se brzo priprema, a ukoliko ih lepo dekorišete biće odlični za praznike. Za mafine najpre pomešajte sve mokre sastojke u činiji i ostavite sa strane. U drugoj posudi pomešajte suve sastojke. Spojite smese i promešajte špatulom. Sipajte smesu u kalupe i pecite u rerni zagrejanoj na 180°C 20 minuta.
U međuvremenu pripremite glazuru: sve sastojke sjedinite u činiji i umutite žicom. Podeliti u dve činije (ostaviti malo bele glazure po strani); u jednu dodajte zelenu boju za hranu, a u drugu crvenu. Mešajte dok ne dobijete željenu boju. Napunite dve kese sa zvezdastim vrhom i pratite video uputstva za pravljenje božićnih jelki i šešira Deda Mraza. Koristite belu glazuru da napravite ukrase za šešir.
BONUS VIDEO
Šampinjoni punjeni orasima za posno slavsko predjelo
Recept za pitu sa kupusom iz tiganja
Mleveno meso sa zelenom salatom
Čizkejk sa narom savršen za zimske dane
Jednostavna pileća salata sa kikirikijem i susamom za Novu godinu