Sastojci:
- 470 g šećera
- 470 g brašna
- 180 g nezaslađenog kakao praha
- 1 kašika instant kafe
- 120 g mleka u prahu
- 1 kašika sode bikarbone
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 230 g putera, isečenog na komade
- 1 kašika čistog ekstrakta vanile
Za premaz:
- 1120 g putera, omekšanog
- 450 g krem sira
- 700 g šećera u prahu
- 1 kašičica ekstrakt vanile
- crvena boja za hranu
- crveni šećer u boji, ili običan
Recept za mafine Deda Mrazove kapice:
Kako biste napravili ove mafine, izblendirajte suve sastojke za mafine da se dobro pomešaju.
Dodajte puter i ekstrakt vanile i mešajte dok mešavina ne bude glatka i gusta. Smesu podelite u korpice za mafine.
Zagrejte rernu na 176 ° C. Pecite mafine dok ne porumene i pustite da se potpuno ohlade. Napravite glazuru od krem sira tako što ćete u velikoj posudi da umutite puter, krem sir, šećer u prahu i ekstrakt vanile, dok ne postane lagano i mekano.
Prebacite otprilike jednu trećinu glazure u manju činiju. Ostatak glazure obojite crvenom bojom. Stavite crvenu glazuru na kolače u konusnom obliku da napravite kapu Deda Mraza. Pospite crvenim šećerom. Koristite manji zvezdasti vrh da nanesete belu glazuru oko ivica. Stavite u frižider do serviranja. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i najbolje brauni mafine sa čokoladom.
Pročitajte kako se prave Pavlova mafini koji se tope u ustima
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Šampinjoni punjeni orasima za posno slavsko predjelo
Dimljeni luk punjen piletinom
OSTVARITE NOVOGODIŠNJE ŽELJE DECI IZ DOMOVA BEZ RODITELJSKOG STARANJA!
Tri najlepša slavska kolača
Predlog raskošne posne trpeze za Svetog Nikolu