Sastojci:
- 600 g fileta oslića, sa kožom i bez kostiju
- 1 kašika maslinovog ulja
- so i sveže mleveni biber
- 50 g margarina
- ½ limuna
- 1 kašika seckanog mešanog bilja (peršun, vlašac i majčina dušica)
Recept za prženog oslića:
Kako biste pripremili ribu, zagrejte maslinovo ulje u velikom tiganju i dodajte začinjene filete oslića, kožom nadole. Pržite 1-2 minuta dok koža ne počne da postaje hrskava, a zatim dodajte komadiće margarina u tiganj oko svakog fileta oslića i pržite još minut, dok koža ne postane hrskava.
Okrenite filete oslića i pržite još 3-4 minuta. Prebacite ih na zagrejane tanjire dok pravite sos. Dodajte ostatak margarina u tiganj i ostavite da se lagano otopi na umerenoj vatri. Kada se otopi, dodajte malo limunovogsoka i začinskog bilja, mešajući da se sjedini.
Začinite po ukusu. Ovim sosom prelijte filete oslića i servirajte uz brokoli pripremljen na pari i malo dinstanog mladog krompira. Možda ćete želeti da napravite i riblje rolnice sa sirom i začinskim biljem.
Pročitajte kako se pravi pastrmka sa bademima po francuskom receptu
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.