Sastojci:

  • 600 g fileta oslića, sa kožom i bez kostiju
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • so i sveže mleveni biber
  • 50 g margarina
  • ½ limuna
  • 1 kašika seckanog mešanog bilja (peršun, vlašac i majčina dušica)
Zašto je korisno da jedete ribu oslić?

Oslić je veliki izvor esencijalnih masnih kiselina, a bogat je i proteinima, mineralima i vitaminima. Sadrži aminokiseline i antioksidanse. Bogat je i omega-3 esencijalnim masnim kiselinama, kao i vitaminima B kompleksa.

Recept za prženog oslića:

Kako biste pripremili ribu, zagrejte maslinovo ulje u velikom tiganju i dodajte začinjene filete oslića, kožom nadole. Pržite 1-2 minuta dok koža ne počne da postaje hrskava, a zatim dodajte komadiće margarina u tiganj oko svakog fileta oslića i pržite još minut, dok koža ne postane hrskava.

Okrenite filete oslića i pržite još 3-4 minuta. Prebacite ih na zagrejane tanjire dok pravite sos. Dodajte ostatak margarina u tiganj i ostavite da se lagano otopi na umerenoj vatri. Kada se otopi, dodajte malo limunovogsoka i začinskog bilja, mešajući da se sjedini.

Začinite po ukusu. Ovim sosom prelijte filete oslića i servirajte uz brokoli pripremljen na pari i malo dinstanog mladog krompira. Možda ćete želeti da napravite i riblje rolnice sa sirom i začinskim biljem.

Pročitajte kako se pravi pastrmka sa bademima po francuskom receptu

BONUS VIDEO

Kako se čisiti riba Izvor: Kako se čisiti riba

StvarUkusa