1. Sjediniti jaje, prašak za pecivo, so, jogurt, kiselo mleko, susam, ulje, brašno i umesiti testo.
2. Odmah potom razvući testo oklagijom i čašom vaditi pogačice, pa ređati u pleh obložen papirom.
3. Pogačice premazati umućenim jajetom, susamom, a po želji posuti i malo slatke aleve paprike, dobiju interesantnu boju, a mogu se posipati i suncokretom, lanenim semenom, kimom, po želji.
4. Peku se između 22-24 minuta na 200 stepeni. Odlično idu uz jogurt i pavlaku.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: recepti.zena.blic.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus