1. Hleb narežite na kriške debele tri centimetra i zarežite s jedne strane kako bi u sredini dobili džepić.  


Sastojci:

250 g čokolade

125 ml slatke pavlake

4 velika jaja

240 ml čokoladnog mleka 

1 kašika kakaa

1 kašičica ekstrakta vanile

prstohvat soli

2 kašike maslaca

6 debljih kriški hleba

2. Zagrejte pavlaku do vrenja i prelijte preko čokolade. Pričekajte dva minuta, a zatim počnite mešati dok se smesa ne sjedini.  

3. Pričekajte da se ohladi pa je prebacite u jednokratnu kesu za ukrašavanje. U dubljoj posudi  pomešajte jaja, čokoladno mleko, ekstrakt vanile, kakao i so. 

4. Hleb najpre napunite čokoladom, a potom ga umočite s obe strane u smesu mleka, jaja i kakaa.  

5. Rastopite maslac i pecite hleb 3-4 minuta s obe strane, dok ne poprimi zlatno-smeđu boju.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: gastro.24sata.hr