1. Izdinstati luk na puteru sa žalfijom, a zatim propržite piletinu bez kostiju i smesi dodajte peršun, muskantni orah, biber i so.


Sastojci:

1 veliki luk, seckani

1 kašika putera

1 kašika žalfije

300 g piletine bez kostiju 

1kg kuvane šunke

seckanog peršuna

muskatni orah

700g pilećih grudi, tanke

Za pecivo:

375 g belog brašno

375 g oštrog belog brašna

140 g putera

175g masti

1 jaje

2. Pleh veličine 20 cm podmažite mašću. Pomešajte brašno i so, zatim u sredinu stavite mast i maslac, dodajte oko 20 ml vode i mešajte.

3. Testo umesite dok ne dobijete glatku masu i razvucite ga.

4. Listove postavljajte u pleh, preko ređajte pileće grudi, pančetu i ponovite postupak.

5. Urolajte ostatak testa u krug da prekrije kolač i pritisnite kako bi zapečatili ivice, otvorite rupu kako bi ste naknadno tokom pečenja ubacili jaje.

6. Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite pitu oko sat vremena, pred kraj pečenja ubacite jaje.

 *Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/