1. U posudu za mešanje stavite brašno, narendan margarin i malo soli.
2. Dobro izmešajte, da se margarin potpuno sjedini sa brašnom, pa ulijte mlaku vodu.
3. Izradite kompaktno testo.
4. Podelite ga na dva jednaka dela, oblikujte kugle i stavite u posudu, pa pokrijte salvetom i ostavite da stoji na sobnoj temperaturi oko pola sata.
5. Istovremeno, na umerenoj temperaturi, od višanja i šećera skuvajte kompot, pa dodajte sok i koru limuna, brašno i margarin.
6. Kuvajte još neko vreme uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne, pa sklonite sa ringle.
7. Okrugli kalup za kolače ovlaš namažite uljem i u njemu rastanjite jedan deo prethodno rastanjenog testa.
8. Pažljivo oborite ivice na dno posude.
9. Unutra stavite prethodno pripremljen i prohlađen nadev od višanja.
10. Preko nadeva pažljivo stavite drugi, rastanjeni deo testa.
11. Vrhom oštrog noža zasecite testo na sredini, da se patišpanj ne bi odvojio od nadeva tokom pečenja.
12. Pripremljenu pitu od višanja pecite u zagrejanoj rerni, na umerenoj temperaturi, dok ne dobije zlatno-rumenu boju.
13. Izvadite ga da se ohladi i pospite prah šećerom pre posluživanja.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: posnajela.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus