Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Američka posna pita sa nadevom od višanja

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Sočna pita koja se priprema na specijalan način u kome ćete uživati jednako kao i u ukusu.

 Izvor: Profimedia/Shutterstock

1. U posudu za mešanje stavite brašno, narendan margarin i malo soli.


Sastojci:

Za biskvit:

2 šolje brašna (šolja od 2 dl)

1 šolja narendanog biljnog margarina

1 dl mlake vode

malo soli

Za nadev:

500 g očišćenih višanja

1/2 šolje šećera

1/2 limuna (sok i kora)

2 kašike brašna

prah šećer

komadić margarina

2. Dobro izmešajte, da se margarin potpuno sjedini sa brašnom, pa ulijte mlaku vodu.

3. Izradite kompaktno testo.

4. Podelite ga na dva jednaka dela, oblikujte kugle i stavite u posudu, pa pokrijte salvetom i ostavite da stoji na sobnoj temperaturi oko pola sata.

5. Istovremeno, na umerenoj temperaturi, od višanja i šećera skuvajte kompot, pa dodajte sok i koru limuna, brašno i margarin.

6. Kuvajte još neko vreme uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne, pa sklonite sa ringle.

7. Okrugli kalup za kolače ovlaš namažite uljem i u njemu rastanjite jedan deo prethodno rastanjenog testa.

8. Pažljivo oborite ivice na dno posude.

9. Unutra stavite prethodno pripremljen i prohlađen nadev od višanja.

10. Preko nadeva pažljivo stavite drugi, rastanjeni deo testa.

11. Vrhom oštrog noža zasecite testo na sredini, da se patišpanj ne bi odvojio od nadeva tokom pečenja.

12. Pripremljenu pitu od višanja pecite u zagrejanoj rerni, na umerenoj temperaturi, dok ne dobije zlatno-rumenu boju.

13. Izvadite ga da se ohladi i pospite prah šećerom pre posluživanja.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: posnajela.rs

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti