1. U toplom mleku razmutite kvasac, pa kad uskisne zamesite testo sa četiri šolje brašna, a u testo dodajte rastopljeni puter, penasto umućena žumanca sa šećerom i šne od belanaca te so.
2. Dobro sve zamesite, a zamešenu grudvu testa namažite puterom sa svih starna i ostavite da prenoći u frižideru.
3. Ujutro premesite testo sa ostatkom brašna, odmorite ga još pola sata na toplom mestu, pa tad umesiti u testo suvo grožđe, kandirano voće i bademe. Testo stavite u kalup podmazan puterom i posut prezlama, pa ga ostavite da poraste za dve trećine iznad ivice suda. Premažite kolač žumancetom.
4. Pecite u rerni koju ste prethodno zagrejali na 200 stepeni oko sat vremena, uz povremeno protresanje pleha.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: kuvajsam.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus