Pogača koja se topi pod prstima, mekana kao sunđer.

Sastojci:

- pola kocke kvasca

- 200 ml vode (mlaka)

- 100 ml ulja

- 100 ml mleka

- 2 kašičice šećera

- 1 kašičica soli

- 500 - 600 g brašna

Priprema:

Umešajte kvasac, šećer i tečne sastojke. Dodajte 400 g brašna pa varjačom izmutite postepeno dodavajući još brašna. Testo je meko i lepljivo, tako treba da bude. Ostavite da stoji prekriveno krpom oko 30 minuta. Na ruku stavite malo ulja i nadošlo testo premesite, nauljite tepsiju pa ga izručite u nju. Rukom poravnajte i oblikujte. Ostavite da stoji oko 15 minuta za to vreme uključite rernu da se zagreva na 200 stepeni. Pre pečenja pogaču posolite. Peče se oko 30 minuta. Pečenu prekrijte krpom i ostavite tako 5 minuta. Poslužite dok je topla a i sutradan je fina i meka. Prijatno.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: serpica.rs