Pogača koja se topi pod prstima, mekana kao sunđer.
Sastojci:
- pola kocke kvasca
- 200 ml vode (mlaka)
- 100 ml ulja
- 100 ml mleka
- 2 kašičice šećera
- 1 kašičica soli
- 500 - 600 g brašna
Priprema:
Umešajte kvasac, šećer i tečne sastojke. Dodajte 400 g brašna pa varjačom izmutite postepeno dodavajući još brašna. Testo je meko i lepljivo, tako treba da bude. Ostavite da stoji prekriveno krpom oko 30 minuta. Na ruku stavite malo ulja i nadošlo testo premesite, nauljite tepsiju pa ga izručite u nju. Rukom poravnajte i oblikujte. Ostavite da stoji oko 15 minuta za to vreme uključite rernu da se zagreva na 200 stepeni. Pre pečenja pogaču posolite. Peče se oko 30 minuta. Pečenu prekrijte krpom i ostavite tako 5 minuta. Poslužite dok je topla a i sutradan je fina i meka. Prijatno.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: serpica.rs
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu