Rumene mekane kiflice odličan su izbor za doručak za vaše mališane.
Potrebno je:
- 1kg brašna
- 1,5 šolja ulja (za belu kafu)
- 1/2 l mleka
- 3 jaja
- 1,5 kvasac
- sir
Priprema:
U malo toplog mleka staviti kvasac, so i šećer. Promešati da bi se kvasac brže rastopio. Kad posle 5 minuta zapenuša kvasac vreme je da počnete da mesite testo.
U posudu staviti brašno, napraviti rupicu u sredini i staviti 3 jaja, pa polako nalivati mlekom i mesiti. Za početak možete varjačom a posle kad se stegne rukom.
Zamesiti glatko, mekano testo. Nakon toga ga ostaviti da naraste. Kad prvi put poraste podelite ga na 6 jufki. Svaku jufku rastanjiti i od nje naprviti 8 kiflica.
Filovati na svaku i ređati u podmazan pleh. Ostaviti da stoje oko 1,5 sat. Rernu ugrejati na 200 stepeni, staviti da se peče. Nakon nekoliko minuta smanjiti temperaturu na 180 stepeni. Na svaku kiflicu pre pečenja staviti po parčence margarina, premazati žumancetom i posuti sa malo susama.
Fil: Umutiti 200 g sira sa 1 jajetom. Malo posoliti ukoliko sir nije mnogo slan. Time filovati kiflice.
Gotove kiflice staviti u plastičnu posudu i pokriti krpom da lepo omekane.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus