Mekano i mirisno testo koje se veoma jednostavno priprema.

Sastojci:

  • 750 g mekog brašna
  • 1 svež kvasac
  • 2 dl vode
  • 2 dl mleka
  • 2 kašičice šećera (za kvasac)
  • 2 kašičice soli
  • prašak za pecivo
  • 2 dl ulja
Korak po korak: Domaća cvet pogača
Foto: Stvar ukusa 90511041_202339241094746_4300903018112483328_n

Priprema:

Umesiti testo od navedenih sastojaka. Testo treba da naraste dva puta i da se malo premesi. Kad testo drugi put naraste pravti loptice i ređati u tepsiju. Kod spoljnog reda ostaviti malo razmaka između loptica. Ostaviti tako 20 minuta, a pre pečenja ih premazati mlekom i posuti susamom.

Peći na 200 stepeni oko 20 minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs