Mekano i mirisno testo koje se veoma jednostavno priprema.
Sastojci:
- 750 g mekog brašna
- 1 svež kvasac
- 2 dl vode
- 2 dl mleka
- 2 kašičice šećera (za kvasac)
- 2 kašičice soli
- prašak za pecivo
- 2 dl ulja
Priprema:
Umesiti testo od navedenih sastojaka. Testo treba da naraste dva puta i da se malo premesi. Kad testo drugi put naraste pravti loptice i ređati u tepsiju. Kod spoljnog reda ostaviti malo razmaka između loptica. Ostaviti tako 20 minuta, a pre pečenja ih premazati mlekom i posuti susamom.
Peći na 200 stepeni oko 20 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus