Ovo je recept za osam većih rol viršli, ali vi po želji pravite. Ako želite manje rol viršle isecite na manje kvadrate testo, a viršle nemojte na pola nego na manje komade.
Sastojci:
- 200 g brašna
- 100 g putera
- malo soli
- 2/3 čaše vode
- 1/3 čaše mleka
- pakovanje viršli od 4 komada
Priprema:
Umesite testo od brašna, putera, soli, vode i mleka. Neka odstoji sat vremena. Zatim ga rastanjite oklagijom na debljinu od 1/2 cm. Isecite 8 kvadrata i obavijte svaku viršlu. Premažite sam mlekom ili belnacetom i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C 30-40 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus