Ukusne pogačice koje se tako lako pripremaju, a ni pečenje ne traje dugo. Možete ih praviti za doručak sa nekim namazom.
Sastojci:
- 5 dcl mineralne vode
- 1 sveži kvasac
- 4 kašike šećera
- 2 kašičice soli
- 2 dcl ulja
- 1 kg brašna
- mlaka voda
- susam
- rastopljeni margarin
Priprema:
Kvasac sa šećerom razmutite u mlakoj mineralnoj vodi i ostavite da nadođe. U brašno dodajte so, nadošli kvasac i ulje, pa umesite srednje meko testo. Ostavite da nadođe. Premesite testo i otkinite komade testa, pa formirajte loptice malo veće od oraha (ne treba previše da se obrađuje), umočite u mlaku vodu, pa uvaljajte u susam. Stavite ih u podmazan pleh i ostaviti malo da odmore. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 250°C oko 20 minuta, odnosno dok ne porumene. Odmah po vađenju iz rerne ih malo premažite rastopljenim margarinom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas? *Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: mondo.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem