Ukusne pogačice koje se tako lako pripremaju, a ni pečenje ne traje dugo. Možete ih praviti za doručak sa nekim namazom.
Sastojci:
- 5 dcl mineralne vode
- 1 sveži kvasac
- 4 kašike šećera
- 2 kašičice soli
- 2 dcl ulja
- 1 kg brašna
- mlaka voda
- susam
- rastopljeni margarin
Priprema:
Kvasac sa šećerom razmutite u mlakoj mineralnoj vodi i ostavite da nadođe. U brašno dodajte so, nadošli kvasac i ulje, pa umesite srednje meko testo. Ostavite da nadođe. Premesite testo i otkinite komade testa, pa formirajte loptice malo veće od oraha (ne treba previše da se obrađuje), umočite u mlaku vodu, pa uvaljajte u susam. Stavite ih u podmazan pleh i ostaviti malo da odmore. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 250°C oko 20 minuta, odnosno dok ne porumene. Odmah po vađenju iz rerne ih malo premažite rastopljenim margarinom.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus