Ukusne pogačice koje se tako lako pripremaju, a ni pečenje ne traje dugo. Možete ih praviti za doručak sa nekim namazom.

Sastojci:

  • 5 dcl mineralne vode
  • 1 sveži kvasac
  • 4 kašike šećera
  • 2 kašičice soli
  • 2 dcl ulja
  • 1 kg brašna
  • mlaka voda
  • susam
  • rastopljeni margarin

Priprema:

Kvasac sa šećerom razmutite u mlakoj mineralnoj vodi i ostavite da nadođe. U brašno dodajte so, nadošli kvasac i ulje, pa umesite srednje meko testo. Ostavite da nadođe. Premesite testo i otkinite komade testa, pa formirajte loptice malo veće od oraha (ne treba previše da se obrađuje), umočite u mlaku vodu, pa uvaljajte u susam. Stavite ih u podmazan pleh i ostaviti malo da odmore. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 250°C oko 20 minuta, odnosno dok ne porumene. Odmah po vađenju iz rerne ih malo premažite rastopljenim margarinom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas? *Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: mondo.rs